MGL9105 002aa BorderMaker

Toneelvereniging Molière eindelijk weer op de planken

Na lang gewacht te hebben, staan de spelers van Toneelvereniging Molière in Oude Niedorp weer te trappelen om het podium op te mogen. De corona-jaren waren niet makkelijk voor de motivatie, want de voorstelling 'De Twaalf Gezworenen' werd uitgesteld en uiteindelijk helemaal afgezegd. Maar vol goede moed is de spelersgroep opnieuw begonnen. Op 18, 24 en 25 maart 2023 gaan zij zich eindelijk weer laten zien met de moorddadige comedy 'Niets is wat het lijk(t)'!

Niets is wat het lijk(t)

Romanschrijfster Andy Ellis werkt in haar rustieke buitenhuisje in de bossen van Catskill Mountains aan haar nieuwste roman die niet erg wil vlotten. Ze heeft haar vrienden uitgenodigd voor een feestje als plotseling een sneeuwstorm opsteekt en het licht uitvalt. Als het licht weer aangaat, ligt Lionel, een van de vrienden, dood op de grond. Moord? Zelfmoord? Als er nog een tweede en een derde slachtoffer vallen, vertrouwt niemand nog iemand: wie is de dader en wat is in hemelsnaam zijn of haar motief? Iedereen lijkt verdacht, maar uiteindelijk is niets wat het lijkt. 'Niets is wat het lijk(t)' is een moorddadige komedie, in de sfeer van Agatha Christie, geschreven door Jack Starkey. De oorspronkelijke is titel: ‘Par for the corpse’.

Cast en Crew

Toneelvereniging Molière uit Oude Niedorp is een amateurtoneelvereniging met een lange geschiedenis. In 1999 is de vereniging heropgericht en sindsdien is er met groot enthousiasme door een wisselende cast en crew, met vaste kern, een heel divers repertoire over het voetlicht gebracht. De spelers van Molière proberen zich zichzelf steeds uit te dagen en het publiek te verrassen met eigentijdse voorstellingen, waarin humor niet geschuwd wordt!

De cast van ‘Niets is wat het lijk(t)’ bestaat uit Helen Degenhart, Lia Steur, Jasper Boersma, Moniek Terra, Doreen Taams, Kees de Winter, Eline van Tunen, Ragnhild Visser, Peter Boersma en Adri Wijnker. De regie is in handen van Peter Smit.

Kaartverkoop Molière speelt 'Niets is wat het lijk(t)' op 18, 24 en 25 maart 2023 in Dorpshuis De Mafkikker, Dorpsstraat 38A te Oude Niedorp. De zaal is open

vanaf 19.15 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten à 10,00 euro (inclusief koffie, thee) zijn te koop of te reserveren bij Kapsalon De Hoofdzaak in Oude Niedorp, telefonisch via 06-53489394 (Evelien Vlaar) of via de website www.toneelverenigingmoliere.nl.

Foto: Suzan Vermeulen