20230216 152611aaa BorderMaker

Goed nieuws voor bibliotheek Nieuwe Niedorp

Op maandag 13 maart betrekt de bibliotheek haar nieuwe pand in het winkelcentrum, Winkelhart Niedorp. Het tijdelijk onderkomen aan de Ooievaarsweg 4 in Nieuwe Niedorp is nog geopend tot zaterdag 25 februari.

Op 24 februari wordt de nieuwe bibliotheek opgeleverd en daar kijkt iedereen naar uit. De tijdelijke tussenstop aan de Ooievaarsweg is door veel bezoekers als positief ervaren, maar het is toch fijn dat de nieuwe bibliotheek, als huiskamer van Nieuwe Niedorp en hartverwarmende plek voor iedereen, straks weer in het centrum bereikbaar is.

De nieuwe bibliotheek wordt een fijne plek om even op te warmen, mensen te ontmoeten, de krant of een tijdschrift te lezen, te computeren of om een spelletje te doen in de kinderhoek. Daarnaast komt er een eigen ruimte voor het geven van cursussen en het Informatiepunt Digitale Overheid, waar bezoekers gratis worden geholpen met vragen over de overheid. De openingstijden blijven ongewijzigd.

Vanaf zaterdag 25 februari is de bibliotheek aan de Ooievaarsweg gesloten. Voor leners die graag willen blijven lezen tijdens de tijdelijke sluiting en die niet in de gelegenheid zijn om een andere vestiging te bezoeken, kan er gebruik worden gemaakt van de kosteloze service ‘Bibliotheek aan huis’. Medewerkers van de bibliotheek halen en brengen de boeken en andere materialen dan bij de mensen thuis. Ook kunnen leners hun boeken nu, in plaats van vier weken, tijdelijk zes of acht weken lenen. Als mensen gebruik willen maken van deze service, dan kunnen ze contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0226) 411 991.

Vestigingscoördinator Marleen Zomerdijk en haar team hopen dat de nieuwe locatie in het Winkelhart heel veel mensen gaat verleiden om voor, tijdens of na het winkelen meteen een bezoek te brengen aan de bibliotheek. Het adres van de bibliotheek is Trambaan 61, 1733 AX Nieuwe Niedorp.