IMG 0687aa BorderMaker

Woensdagmiddag vond de overhandiging plaats van het behoefteonderzoek sportpark Hollands Kroon-Zuid

In de kernen Nieuwe Niedorp en Winkel zijn verschillende sportverenigingen toe aan vernieuwing van hun sportparken. Deze sportverenigingen zijn met elkaar in contact gekomen om een regiegroep op te zetten. De regiegroep is opgericht om een nieuw gezamenlijk sportcomplex op te zetten. Elke week komt deze groep bij elkaar en ondertussen is er ook al heel vaak contact met de gemeente Hollands Kroon.

Deze regiegroep heeft een behoefteonderzoek laten uitvoeren door adviesbureau Treem onder de betrokken sportverenigingen. Treem onderzocht o.a. hoeveel ruimte er nodig is voor het nieuwe sportpark.

Wethouder Mary van Gent staat positief tegenover de plannen, die tot de definitieve ontwikkeling, nog wel wat tijd in beslag zal nemen. Men hoopt dat het in het jaar 2027 gerealiseerd kan zijn, maar of dat echt gaat lukken, blijft nu nog even de vraag.

Bij de sportverenigingen in Winkel en Nieuwe Niedorp zijn er zeer veel positieve geluiden te horen en dat is al een goed teken.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat er nog geen definitieve locatie is aangewezen voor het toekomstige Sportpark.

De inwoners krijgen eerst nog de kans om via een enquete mee te denken over dit plan, deze enquete zal t.z.t verpreid worden.

Ook zullen wij u via deze Nieuwspagina op de hoogte blijven houden over de laatste ontwikkelingen.