IMG 7000bbb BorderMaker

Liz de Geus (12-11-2012) en Julia Dekker (19-02-2013) beiden uit Nieuwe Niedorp hadden deze vrijdag een bijzondere middag. Bij hun school kwam een brandweerwagen voorgereden en ze werden meegenomen voor een rondje door onze regio, om uiteindelijk te eindigen in de Brandweerkazerne in Winkel.

IMG 6957bb BorderMaker

Burgemeester van Dam was ook aanwezig en ze had voor deze gelegenheid ook Kinderburgemeester Thijs Winter meegenomen. De vriendinnen ontvingen een ‘zilveren compliment’ voor het verrichten van een bijzondere daad voor de samenleving van de gemeente Hollands Kroon.

IMG 6978bb BorderMaker

Vorige zomer sloegen zij alarm nadat ze rook bij een woonhuis zagen. Daarmee hebben zij naar alle waarschijnlijkheid brand en alle gevaren van dien voorkomen. Voor dit adequate handelen op 10-jarige leeftijd werden zij in het zonnetje gezet.

IMG 7001bbb BorderMaker

Familie, vrienden en vriendinnen waren bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig.

IMG 7005bb BorderMaker

IMG 7008bb BorderMaker

IMG 7015bb BorderMaker

IMG 7022bb BorderMaker

Ook waren er vandaag een aantal jeugdlintjes te verdelen

Kim van Soesbergen 08-10-2006

Kim is al enkele jaren actief als jeugdbestuurslid van Handbalvereniging DWOW en heeft meerdere jaren de F en de E jeugd vrijwillig getraind. Ook is Kim lid van de activiteitencommissie waarbinnen ze jeugdactiviteiten organiseert zoals F toernooien, sint-training, etc. Naast dit alles verzorgt Kim de indeling van de jeugdscheidsrechters.  

Lise Karman 22-03-2006

Sinds 2 jaar betrokken als vrijwilliger bij Handbalvereniging DWOW. Zij traint wekelijks de F jeugd op vrijwillige basis. Daarnaast heeft Lise vorig jaar helemaal zelfstandig de activiteitencommissie nieuw leven in geblazen. Bij gebrek aan actieve volwassenen binnen de club stond Lise op en zette ze F toernooien zelfstandig op, regelde ze hulp van leeftijdsgenoten en ouders van de jongere jeugd. Dit heeft geresulteerd in het feit dat er nu weer een activiteitencommissie is die met elkaar leuke jeugdactiviteiten organiseert.

Kim en Lise ontvangen een jeugdlintje!

Beiden vormen zij een voorbeeld en inspiratiebron voor zowel de jeugd, als ook de volwassenen. Met hun vrijwillige inzet laten zij zien dat, hoe jong je ook bent, er binnen het verenigingsleven prachtige resultaten bereikt kunnen worden. Zij hebben hiermee een voorbeeldfunctie. Dat je als jongere laat zien dat je je in kunt zetten en hoeveel vruchten dit kan afwerpen.

Omdat Kim en Lise niet in de gelegenheid waren om het jeugdlintje persoonlijk in ontvangst te nemen, heeft Burgemeester Rian van Dam hen eerder op de dag telefonisch op de hoogte gesteld.

Op een later moment worden de jeugdlintjes door burgemeester Rian van Dam alsnog aan Kim en Lise uitgereikt.