IMG 0442 BorderMaker

Zomertentoonstelling Aartswoud 2024

“Groeten uit...”

Communicatie; van prentbriefkaart tot appje

Is er al post?

Heb je al iets gehoord? Een belletje gehad?

Hebben ze al een appje gestuurd?

We lezen en horen graag iets van de mensen uit onze omgeving vooral van diegene, die zich nu ergens anders bevinden voor werk of vakantie. We hebben behoefte aan een levensteken van hen, maar vinden ook de andere omgeving waar zij verblijven nieuw en interessant.

Vroeger communiceerden de mensen door brieven te schrijven en ansichtkaarten te sturen. De postbode bracht het nieuws aan huis en de hele omgeving wist dan dat er nieuws was.

Om nog sneller te laten weten dat je bv. goed op je bestemming was aangekomen, kon je even bellen. Met de komst van de mobiele telefoon ging dat steeds beter en sneller.

Tegenwoordig bel je niet meer, maar stuur je een appje, met foto's en filmpjes.

Het nieuws is er al, zelfs als het net gebeurd is. Het nieuws ging van vliegensvlug via de postduif naar supersnel via internet.

Maar zo snel als het nu gaat, ging het vroeger niet. De postbezorging was handwerk. Alleen het verplaatsen van de post ging per voet, per paard, per koets, per boot, per trein, per vliegtuig en per auto. Het duurde soms weken voordat een brief of ansichtkaart aankwam.

Ook toen probeerde men het postbestellen sneller te doen. Er kwamen brievenbussen, postzegels en postcodes en voor nog snellere post, het telegram en de fax.

De komst van de smartphone maakte het versturen van berichten nu supersnel.

De Culturele Werkgroep Aartswoud laat u een beeld zien over communicatie door de jaren heen door middel van prentbriefkaarten, teksten, foto's en gebruiksvoorwerpen in de kerk van Aartswoud tijdens de zomertentoonstelling "Groeten uit...” communicatie; van prentbriefkaart tot appje .

De feestelijke opening is vrijdag 19 juli om 20.00 uur.

De openingstijden zijn van 20 juli t/m 1 september,

elke zaterdag en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur,

in de kerk van Aartswoud, Schoolstraat 45.

Entree: € 2,50 pp, kinderen tot 12 jaar gratis.

Tevens kan de eeuwenoude toren weer beklommen worden.

Voor meer info: www.zomertentoonstellingaartswoud.nl

Adv 25 Zomertentoonstelling hele pagina pagina 25