20240521 213345bbb

Al meerdere bijeenkomsten hebben plaatsgevonden over de verkeerssituatie rondom het Winkelhart in Nieuwe Niedorp. De deelnemers aan deze bijeenkomsten hebben een overzicht ontvangen met de belangrijkste punten, die besproken zijn.

In oktober staat er een nieuwe bijeenkomst op de planning.

Kortetermijnmaatregelen

Veel van de aandachtspunten gaan over de weginrichting, dit zijn vooral korte- en middellange termijnmaatregelen. Deze punten laten we op dit moment onderzoeken door het bedrijf Ontwerp & Verkeer. Zij maken in de zomerperiode hierover een samenvatting. In deze samenvatting reageren zij op jullie input die over weginrichting gaat. We delen deze samenvatting in september met jullie via de mail.

Voorstellen voor aanpassingen

Waar het nodig is werken zij aanpassingen uit tot een voorstel. Dit gaat bijvoorbeeld om het verkeersveiliger maken van kruispunten of het verduidelijken van voorrangssituaties. Deze voorstellen zijn in oktober klaar.

Langetermijnmaatregelen

Een ander deel van de aandachtspunten gaat over de wegenstructuur in Winkel en Nieuwe Niedorp. Dit zijn langetermijnmaatregelen. Hierbij gaat het vooral om maatregelen die veel geld kosten en/of zaken waar we zorgvuldig naar moeten kijken. Bijvoorbeeld het aanleggen van nieuwe wegen en het heropenstellen van het Hoefje. Bij het maken van dit soort afwegingen moet ook gekeken worden naar de toekomstige ontwikkelingen in Winkel en Nieuwe Niedorp, zoals bijvoorbeeld de woningbouw. We moeten met veel zaken rekening houden, hierdoor neemt het onderzoek best wat tijd in beslag.

Inloopavond

We willen jullie uitnodigen voor een inloopavond op woensdag 23 oktober 2024 van 17:30 tot 21:00 uur in Dorpshuis de Prins Maurits. Tijdens deze avond zullen wij de uitkomsten van het onderzoek samen met de mogelijke oplossingen/voorstellen aan jullie voorleggen, inclusief de aandachtspunten waarmee we nog worstelen. Natuurlijk is er tijdens deze avond ruimte voor jullie vragen en opmerkingen.