Meine Kool 40 45 de Musical Foto Kunstig Communiceren BorderMaker

Niedorper Meine (10) speelt in professionele musical

De première vindt pas plaats op 21 september 2024, maar de zomervakantie staat voor Meine Kool (10) uit Nieuwe Niedorp geheel in het teken van zingen, dansen en acteren. Hij is namelijk gecast voor de kinderhoofdrol in het oorlogsspektakel ’40-45, de Musical’ van het Belgische productiebedrijf Studio 100. Vanaf september vertolkt hij de rol van de kleine verzetsheld Daan en staat daarmee naast gevestigde sterren als Soy Kroon, Gaia Aikman, Babette van Veen, Kees Boot, Dorian Bindels, Sjoerd Pleijsier en René Fokker.

‘40-45, de Musical’ vertelt het verhaal van twee broers (Soy Kroon en Dorian Bindels), die na het bombardement van Rotterdam elk een andere kant van de strijd kiezen. Dat heeft gevolgen voor ieder die hen lief is.

Met de paplepel

Meine kreeg het acteren met de paplepel ingegoten. Zijn vader is acteur, spreker en regisseur en zijn moeder is theatermaker en directeur van de NKT Theaterschool in Purmerend. Al als peuter scharrelde hij over het podium als zij moesten werken. Op het NKT volgde de kleine Niedorper twee jaar musicalles en daar speelde hij mee in drie voorstellingen. Een professionele productie stond echter nog niet op zijn CV. Nadat hij zich ‘voor de ervaring’ inschreef voor de audities, werd hij uitgenodigd voor de selectie van de kinderhoofdrol. Dat was superspannend, maar hij kwam al zingend en acterend steeds een ronde verder. Met als uiteindelijk resultaat dat hij de rol van Daan mag delen met vijf andere talentjes, afkomstig uit heel het land.

Speciaal theater

In de Midden Nederland Hallen in Barneveld wordt de komende weken de laatste hand gelegd aan het speciale theater waar ’40-45, de Musical’ gespeeld zal worden. Met 8 rijdende tribunes en evenzoveel ledschermen, vuur, een echte trein en een vliegtuig dat neerstort is ’40-45, de Musical’ een bijzonder technisch concept, waarbij het publiek via individuele koptelefoons het spektakel op intense wijze zal volgen. Per voorstelling staan er, naast Meine, ruim 75 acteurs, actrices en figuranten op het podium, waarbij 9 andere kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar deel uitmaken van het ensemble. De prachtige muziek, pakkende beelden en ongekende theatertechniek bieden het publiek een onvergetelijke ervaring.

’40-45, de Musical’ is te zien vanaf 21 september 2024 in de Midden Nederland Hallen te Barneveld.

Meer informatie en kaartverkoop: www.40-45.nl

Foto: Kunstig Communiceren

Bij de foto: De hele zomervakantie repeteert Meine (10) in Barneveld voor ’40-45, de Musical’