027 640x480 BorderMaker

11 september Alzheimer Café Schagen

Een avond samen lachen en zingen

Woensdagavond 11 september starten we weer met het Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36A in Schagen. Deze keer zal het vooral een ontspannen avond worden.

Het onderwerp van de avond is samen lachen en zingen maakt blij.

Onze gasten zijn Maarten Vos (lachcoach en zang) en Mieke Dillo (accordeon).

Lachen geeft verlichting in het leven, zeker als er moeilijke situaties zijn. Door te lachen maak je endorfine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Daarnaast maakt lachen je hoofd leeg, zorgt het voor ontspanning en vermindert het zorgen. Door te zingen gebeurt er ook van alles in de hersenen. Als je zingt, of op een andere manier met muziek bezig bent, ontstaan er meer verbindingen tussen je linker- en je rechterhersenhelft. Ook door te zingen maak je endorfine aan en samen zingen zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Kortom, lachen en zingen is belangrijk voor ons allemaal en zeker voor mensen met dementie. Op deze eerste avond na de zomervakantie gaan we onder leiding van Maarten Vos samen lachen èn zingen waarbij Mieke Dillo voor de muzikale ondersteuning zorgt. De liedjes zijn meezingers zoals liedjes van Wim Sonneveld, Jacques Brel en bekende liedjes uit onze kindertijd. Iedereen is welkom, dus neem uw partner en/of een andere betrokkene mee.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Om 19.15 uur is de inloop met koffie en thee. Het onderwerp start om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Anneke Rensing 06 223 725 53