Screenshot 2024 10 02 at 12 24 45 appelgaard sept2020 luiken 1.webp WEBP afbeelding 768 512 pixelsapp

Kindcentrum de Appelgaard viert vijfjarig bestaan met open dag op 12 oktober

Kindcentrum de Appelgaard in Nieuwe Niedorp bestaat vijf jaar! Wij vieren dit jubileum met een feestelijke open dag op zaterdag 12 oktober. Van 10.00 – 12.00 uur zijn jonge kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s en aanstaande ouders van harte welkom in ons kindcentrum naast brede school ‘De oude Boomgaard’ aan de Meet 5.

Bezoekers kunnen op 12 oktober aan de hand van een puzzeltocht een kijkje nemen in de verschillende binnen- en buitenruimtes waar kinderen zich vanaf baby tot en met het eind van het basisonderwijs thuis voelen. Ons team van pedagogisch medewerkers laat graag zien hoe zij de kinderen dagelijks spelenderwijs stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Ook kunnen kinderen worden geschminkt en meedoen aan ontdekkende en creatieve activiteiten onder begeleiding van hun ouders.

Viola Hilbers, clustermanager van Monter Kinderopvang waar Kindcentrum de Appelgaard deel van uitmaakt zegt: “Het is echt een heerlijke plek voor zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. De ruimtes zijn licht en er is meer dan voldoende spel- en ontwikkelmateriaal voor elke leeftijdsgroep. Peuters kliederen met veel plezier met zand en water in de buitenkeuken, rijden er rond op fietsjes of bedenken hun eigen spel op het omringende grasveld. Ook bij regenachtig weer kunnen we naar buiten dankzij de waterdichte speeloveralls. Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang is er ook een ‘bos’ waar ze heerlijk kunnen ravotten.

Wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon en bestuurder Joost Korver van Monter Kinderopvang zijn ook aanwezig op de open dag. Joost Korver herinnert zich nog de dag dat de eerste paal de grond inging: “Geholpen door een aantal kinderen van naastgelegen scholen waar we een fijne samenwerking mee hebben, sloegen wethouder Mary van Gent en ikzelf de symbolische eerste paal. Het kindcentrum opende in het najaar van 2019. Het consultatiebureau van de GGD is er sindsdien ook gevestigd. We zijn blij dat ouders en kinderen al vijf jaar met plezier naar ons kindcentrum komen.”

Meer informatie over kindcentrum de Appelgaard is te vinden op monterkinderopvang.nl

461611725 10226457112433448 1887150335727303510 n