294862886 486482150150309 803165190795637716 nbbb

Oproep voor nieuwe EHBO’ers!

Zonder EHBO geen feestje! Sinds 30 januari 2024 heeft de EHBO-vereniging Winkel Nieuwe-Niedorp een nieuw bestuur. Wij zijn een groep betrokken mensen die de vereniging een warm hart toedragen. Graag stel ik mijzelf even voor.

Ik ben Edith van der Bovenkamp, woonachtig in Wieringerwerf en sinds januari voorzitter en instructeur bij de EHBO-vereniging Winkel Nieuwe-Niedorp. Voor corona gaf ik al EHBO-lessen bij de vereniging, maar door een val en een langdurige ziekteperiode moest ik een pauze nemen. Gelukkig heb ik de draad weer opgepakt en geef ik weer met veel plezier EHBO-les. Vernieuwingen binnen de vereniging

In de coronaperiode verloren veel verenigingen hun vrijwilligers, waaronder ook onze EHBO-vereniging. Toen ik hoorde dat ze op zoek waren naar een nieuwe instructeur, besloot ik me opnieuw in te zetten. Op 30 januari hebben we samen met wat leden een nieuw bestuur gevormd. Het huidige bestuur nu bestaat uit:

• Edith van der Bovenkamp - Voorzitter en instructeur

• Shanthoshi - Secretaris

• Xandra - Penningmeester

• Marieke - Evenementenorganisator

• Cees - Materiaalbeheerder

• Thomas - Algemeen bestuurslid

Ons doel is om de EHBO-lessen te moderniseren en de website van de vereniging te verbeteren. EHBO verandert continu, het gaat tegenwoordig verder dan alleen pleisters plakken of geruststellend een hand op iemands schouder leggen. We moeten steeds meer weten en voorbereid zijn, zeker bij evenementen. EHBO bij evenementen: Wat er komt kijken

Bij sportevenementen, muziekfestivals, markten en kermissen moeten EHBO-verenigingen aan veel eisen voldoen. Tegenwoordig vraagt men vergunningen van organisaties, waarin staat wat wij als EHBO moeten meenemen en hoeveel hulpverleners nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: Moet er een EHBO-tent komen? Voldoet het gebouw aan de eisen? Zijn er rolstoelen nodig? Vroeger werkten EHBO’ers vanuit een bezemkast, maar nu moeten we over een ruimte beschikken met stromend water, voldoende verlichting en privacy voor het slachtoffer. Deze regels zijn opgesteld door de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord en de gemeente, en daar houden wij ons natuurlijk aan. Help mee als EHBO’er!

Ook dit jaar hebben we veel evenementen bezocht en slachtoffers behandeld, mede dankzij onze vrijwilligers en bestuursleden. Maar zonder nieuwe EHBO’ers kunnen we niet blijven groeien. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe mensen met een Oranje Kruis diploma of Rode Kruis certificaat.

Heb je nog geen diploma, maar lijkt het je leuk om EHBO’er te worden op evenementen? Je bent van harte welkom! Wij bieden de volgende opleidingen en cursussen aan:

• Oranje Kruis opleiding: in samenwerking met EHBO-vereniging Wieringermeer.

Data: 2, 9, 23 en 30 november. De opleiding vindt deels plaats in Nieuwe-Niedorp en deels in Middenmeer, met een examen op de laatste dag.

• Cursus evenementenhulpverlening

• Cursus drugs- en alcoholincidenten

• Reanimatiecursus

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact met ons op via:

• E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• Telefoon: 0627256443 (voorzitter Edith van der Bovenkamp)

Mailadres van EHBO vereniging Wieringermeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen je snel te zien!