027 640x480-BorderMaker

In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd.

Dit betekent ongeveer 15.000 à 16.000 reanimaties per jaar in Nederland, dat zijn 300 slachtoffers per week. Bijna 80 procent van alle circulatie stilstanden vindt plaats in of bij de thuissituatie van het slachtoffer. Juist daarom zijn wij van “Stichting AED Hollands Kroon” onze vrijwilligers in de gemeente ontzettend dankbaar voor hun tomeloze inzet het afgelopen jaar.

Vrijwilligers die binnen 6 minuten kunnen starten met een reanimatie, waardoor de kans op overleven van het slachtoffer met 70% toeneemt. Om ook in het nieuwe jaar slachtoffers met een circulatie stoornis te kunnen blijven helpen, hopen wij ook volgend jaar weer een beroep op alle vrijwilligers te mogen doen.

Om er voor te zorgen dat alle hulpverleners ook volgend jaar voldoen geoefend hun taak kunnen uitvoeren, starten wij in februari met het geven van reanimatie cursussen.

Wilt u zich opgeven voor een (herhaling) cursus, neem dan via onze website www.aedhollandskroon.nl contact met ons op. Ook als u nog niet eerder een reanimatie cursus heeft gevolgd kunnen wij dit voor u verzorgen en bent u bij ons van harte welkom.

Namens het bestuur wensen wij u een voorspoedig, maar boven al een gezond 2015