IMG 1097-BorderMaker

Wij liepen al een aantal jaren met het idee en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover.

De kinderen van de basisscholen in Winkel en Nieuwe Niedorp hadden voor de kerstvakantie een uitnodiging van ons ontvangen voor de kerstbomenstook van 10 januari. Hier is in zeer grote getalen gehoor aan gegeven. Bij het door de gemeente georganiseerde versnipperen is er nl. geen enkele boom in de versnipperaar gegaan.

Wij hadden geen idee wat te verwachten…

Om tien uur ´s morgens begonnen we, rijplaten neerleggen voor de stookplek, dranghekken neerzetten voor de fietsen, bomen ophalen bij diegenen die hierom gevraagd hadden, bomenstapel maken, de stookplek afbakenen, catering regelen, chocomelketels vullen en tomaten- en erwtensoep bereiden.

De brandweer kwam al om twaalf uur om ons te helpen. Vanaf dit tijdstip konden de bomen worden ingeleverd. Er kwamen auto´s met aanhangers, vrachtwagens, trekkers, kinderen met skelters en fietsen en er werden ook lopend bomen gebracht. Dit was een fantastisch gezicht. We hadden uiteindelijk een berg van ruim 500 bomen.

Vanaf vijf uur stroomden de mensen toe. Het hele dorp liep uit. Er was zelfs een file op de Limmerschouw. Wat een indrukwekkend gezicht!

Het waaide stevig, het was nog zeer spannend of onze stook wel door kon gaan. Onder zeer professionele begeleiding van onze brandweermannen is om ongeveer zes uur de fik erin gegaan.

Er was gratis warme chocomel voor de kinderen van de basisscholen. Verder vonden de consumpties van de koek en zopie gretig aftrek.

Mede door alle positieve reacties van de toeschouwers, kijkt de Evenementen Commissie Winkel terug op een zeer gelaagd evenement, welke in het ver volg een jaarlijks terugkomend gebeuren gaat worden.

Deze kerstbomenstook was niet mogelijk geweest zonder Kees Keetman, die de stookplek beschikbaar heeft gesteld, de kinderen die in grote getalen de bomen kwamen brengen en zonder onze brandweermannen. Waarvoor onze hartelijke dank!

Wij willen bij deze nog onze excuses aanbieden voor het afsteken van de vuurpijlen, voorafgaand aan de stook. Dit is door ons verkeerd ingeschat en zal verdwijnen uit het draaiboek.

Foto´s van dit evenement zijn te bezichtigen op onze website www.evenementeninwinkel.nl

Evenementen Commissie Winkel