IMG 1167-BorderMaker

Zeg je het vrachtwagenmerk Hanomag Henschel, dan denk je meteen aan Arie Spaansen uit Winkel.

Hij is één van de broers die vele jaren van zijn leven in het familiebedrijf heeft gestoken. Tegenwoordig is hij druk bezig met het restaureren van vrachtwagens van het eerder genoemde merk. Volledige werkdagen brengt hij door in zijn eigen werkplaats, waar hij zijn volledig uit de hand gelopen hobby vorm geeft.

IMG 1177-BorderMaker

De teller staat ondertussen op negen vrachtwagens van het merk Henschel. Nummer acht staat op dit moment bij de Autospuiterij Groen in 't Veld, waar hij van de originele rode kleuren wordt voorzien, nummer negen zal nog wel bijna een jaar werk kosten, want tussendoor moeten de eerder gerestaureerde wagens natuurlijk naar verschillende shows in het land worden gebracht. Als deze laatste Henschel klaar is, volgt er waarschijnlijk een nieuw project van een ander merk.

IMG 4018-BorderMaker

In het verleden werden er ook al andere merken onder handen genomen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de overbekende Kromhout. Het is altijd een feest, om even te kijken in de restauratie-werkplaats en alle achtergrondverhalen te horen over de gerestaureerde wagens. Arie is een man die niet stil kan zitten en met het knutselen aan de wagens volledig in zijn element is.

IMG 4012-BorderMaker