IMG 2123-BorderMaker

Vrijdagmiddag was het druk bij de IJsbaan van Schagen.

De baan was nog niet open, maar er werd in een speciaal geplaatste verwarmde tent een bijeenkomst gehouden, waar het startsein werd gegeven voor de werkzaamheden van de Provinciale weg N241 tussen Schagen en het Verlaat.

IMG 2158-BorderMaker

Ne een aantal korte toespraken van o.a.  Gedeputeerde Elisabeth Post en de wethouders Groot en Van der Veek van de gemeenten Hollands Kroon en Schagen, verplaatste het gezelschap naar een stuk land nabij de N241, waar kinderen van basisschool Sint Jan uit het Waarland en OBS De Boet uit het Veld een tijdcapsule gevuld met boodschappen voor de toekomst hebben begraven. Leerlingen van het Clusius College hadden reeds een gat gegraven met een graafmachine.

IMG 2122-BorderMaker

Alle media uit de regio waren aanwezig, schrijvende pers, fotografen, internet, radio en tv. Iedereen maakt zijn eigen verhaal of plaatje, want elk media-onderdeel heeft zijn eigen publiek. Dit is dan ook een onderwerp wat zowel voor de Gemeente Schagen als Hollands Kroon belangrijk is, omdat de N241 de beide Gemeenten doorkruist.