P1060333 - kopie 640x480

Het optreden van Henny Weel met het cabaretprogramma “Voorstellen” heeft een mooi bedrag van 3000 euro opgeleverd.

Deze opbrengst is voor Syrië Back to School, een project van Unicef waardoor Syrische vluchtelingen kinderen in Turkije naar school kunnen.

Soroptimistclub Roos van Schagen organiseerde de voorstellingen in ’t Kerkhuys te Spanbroek en na de tweede voorstelling op 8 maart overhandigde Elize van der Voort namens club de Roos van Schagen de cheque aan Dietlindt Seijsener, coördinator van de landelijke werkgroep. De Nederlandse Soroptimisten ondersteunen dit Unicef project omdat het past bij de doelstellingen van het Soroptimisme: het verbeteren van de positie van vrouwen en kinderen.

Niet alleen de Soroptimisten voelen zich betrokken bij dit specifieke doel, ook de vele mensen die de kaarten kochten voor deze voorstellingen, de vrijwilligers van ’t Kerkhuys, kwekerij Siem Munster die de tulpen leverde en apotheek West-Friesland en Obdam die het kerkje sponsorde. Gezamenlijke inspanning maakte dit mogelijk en zorgde voor een mooi bedrag voor het goede doel.

Dat de voorstelling van Henny Weel, een veelzijdige vrouw, actrice, cabaretière en Soroptimist uniek was, bleek al bij het begin in stoere outfit en de tekst “Ik doe niet langer wat men vraagt. Ik doe wat mij behaagt.” Tijdens de voorstelling wisselt Henny met regelmaat van outfit om haar thema’s kracht bij te zetten. De liedjes gaan van een emotioneel gedragen lied over haar vader tot het lied ‘Ik woon graag in mijn eigen lijf’. De onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen komt voorbij, maar ook de overgang met humor doorspekt. Na elk lied volgt een spontaan hartverwarmend applaus. Na een hippe moederrap komt een mooie weergave van het lege nestsyndroom en volgt het mooie lied ‘Spreid je vleugels, kind van mij..’

De reactie vanuit het publiek getuigt van herkenbaarheid. ‘Ik laat u horen wie u en wie ik ben’ spreekt dan voor zich. Als de kapstok leeg is, volgt een enthousiast applaus en geeft Henny aan heel blij te zijn met de ondersteuning van echtgenoot Nico, de mede sorores, familie en bekenden en de aanwezigheid van het publiek inclusief de schrijfsters van de teksten.

Foto: Ingezonden