Massage-Manuele-lymfedrainage

Veel mensen hebben te maken met lymfeproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van operaties, blessures, ongevallen, zwangerschap, vaatproblemen en bij hoge bloeddruk.

Men kan dan te maken krijgen met vochtophopingen oftewel lymfoedeem in de ledematen of in een specifiek probleemgebied. Ook na een borstamputatie kan men te maken krijgen met lymfeproblematiek.

Naast vochtophopingen kunnen verstoringen in het lymfesysteem ook andere klachten geven die goed te behandelen zijn met lymfedrainage. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een verminderde weerstand, verkoudheden, holte-ontstekingen, huidproblemen, darmklachten, allergieën, longaandoeningen, stressgerelateerde klachten en spierklachten.

Behandelingen

Het lymfestelsel kan op verschillende manieren gestimuleerd worden. Tijdens de themadag geven wij een presentatie over onze werkwijzen. Daarna is het mogelijk een proefbehandeling te ondergaan. Oedeem- en lymfetherapeute Marielou van der Lely werkt volgens de methode Vodder, een zachte manuele lymfedrainage. Natuurgeneeskundig therapeut Kees Beers behandelt lymfeproblemen met lymfetaping, elastische tapes die op een speciale manier worden aangebracht om de lymfestroom te activeren. Voetreflextherapeuten Eugenie Kant en Anne-Marie Rus geven lymfedrainage behandelingen op de voet. Via de reflexzones van het lymfesysteem wordt de lymfestroom in het gehele lichaam gestimuleerd.

Presentaties en proefbehandeling

De presentaties zijn van 09.15 tot 10.45, de proefbehandelingen tussen 10.50 en 12.30. ’s Middags herhalen we het programma. Dan zijn de presentaties van 13.15 tot 14.45 en de proefbehandelingen 14.50 tot 16.30. Het bijwonen van de presentaties is gratis, de proefbehandeling kost € 7,50. Informatie en voorinschrijven: Als je belangstelling hebt, kun je op de dag zelf binnenlopen bij het Centrum Woord van Wijsheid. Ook is het mogelijk om vooraf in te schrijven voor een proefbehandeling. Kijk op www.amrschagerbrug.nl of www.reflexologie.works voor het volledige programma en om in te schrijven voor de proefbehandeling.