NAS 4 Custom

Afgelopen zaterdag was een succesvolle dag voor Stal Kaleido uit Lutjewinkel.

Aan de Nationale Appaloosa Keuring in Kootwijkerbroek namen twee zelf gefokte nakomelingen van hun fewspot hengst Kaleido’s Don Pedro deel. Kaleido’s Festival liep in de klasse Hengstveulens Grote Maat naar een 2e plaats met een 1e premie van de 8 deelnemers. Daarna was Kaleido’s El Rosso aan de beurt en die gooide er nog een schepje bovenop. Met veel afdruk, snel achterbeen en bergopwaarts danste hij naar de 1e plaats. Hierdoor mocht hij later op de dag deelnemen aan de Kampioenskeuring waar alle veulens van de grote maat bij elkaar kwamen. Van de drie deelnemers werd hij door de jury als Veulenkampioen van 2015 verkozen. Met zeer mooie woorden van de jury.

De hengst Kaleido’s Don Pedro loopt wekelijks in de les bij Rijvereniging Bucephalus in Barsingerhorn en heeft de bijzondere few spot kleur. Hij lijkt hierdoor bijna wit maar dat komt omdat hij genetisch dubbele appaloosa genen draagt waardoor een nakomeling altijd een appaloosakleurslag heeft. Hij is bij de hengstenkeuring tot de 3e bezichtiging gekomen en is veterinair goedgekeurd. Door deze mooie resultaten uit twee hele verschillende merries zal hij opnieuw voorgebracht worden.

Don Pedro is gefokt uit Isala’s Orient (v Krihm). Festival komt uit Peru’s Con-ce-quent (Scen Tao) van Femke Maats en El Rosso is een zoon van Ramony (Kennedy KWPN/NRPS) van Stal Kaleido.

Foto: Ingezonden