W  O tentoon2013 deel 2 033 1we 544 Custom

Aan het begin van deze week hebben wij al een artikel geplaatst over de reis naar de Europese kleindierenshow in Metz in Frankrijk.

Vandaag deel twee, geschreven door de heren zelf.

Deel 1 gemist? klik hier.

Heen maandag met file en ongelukken op de A1 plus beestenweer. We hadden ook twee beesten mee.

Het was peentjes zweten bij het gezamenlijk vervoer aanleveradres in Ede. De gezondheidspapieren van twee adressen waar konijnen worden gehouden waren niet O.K.

Stal Heerhugowaard had een discutabel persoon er achter staan. En het uiterlijk van een Hells Angel deed er niet veel goed aan. Dan sta je in je hemd, twee Vlaamse Reuzen op 133 kilometer afstand en misschien wel voor jan ..... met de korte achternaam.

Waarna werd besloten om alle twee dieren op het adres Winkelerweg Winkel te zetten voor de France en Europese autoriteiten. Maar daar had de dierenarts niet aangegeven welke dieren gezond waren . Rabbits werd gauw ingevuld en met een zucht van verlichting kon de computer Europese stickers maken voor op de kist.

Alles ging achter het gebouw in een grote varkenswagen met liften en beweegbare laadvloeren. Ganzen met z’n drieën in een kist, waren te groot voor de deur van de geheel aluminium vrachtauto Een kist van anderhalve kuub, dat ga je eigenlijk de gezamenlijk vervoerders van 1100 dieren niet aandoen. Het is uit de hand gelopen hobby en niet bedrijfsmatig heftruckwerk.

Nu is het aan ons, we reizen er heen voor eventueel eremetaal, of de olympische gedachte, dat meedoen het belangrijkste is. Donderdag met Bravilor koffie in de achterbak, een derde reserve kist en verse sokken.

Groet namens Piet en Mujo, Jac.. Georgues.