IMG 1985 Custom

De heren zijn weer terug uit Metz in Frankrijk.

Lees de laatste belevenissen:

Er is versterking aangekocht om Europees in 2018 eventueel mee te kunnen doen met Vlaamse Reuzen in Denenmarken.

De fokkerij gaat eerst de Haaskleurenstal van Piet Goedhart in Heerhugowaard versterken. Waarna met een beetje geluk een nestje witten bij Gebroeders Laan te Winkel.

Mujo had een zak met eieren mee voor zijn broedse kip in Ursem. Nu hopen dat er bij de showkippen nog wat hanen hebben gelopen voor de bevruchting. Meerdere grote kippen als Australorp, Brahma, Welsumer en Bielenfelder.

IMG 1920 Custom

Ik wist niet dat mijn handen zo rap waren in de kooien om eieren te redden van de vuilnisbelt. Als de dieren al in de kist zaten bleven de eieren waardeloos achtergelaten.

We hebben de Kleindier liefhebbersvereniging Nederland geholpen om de auto te laden met ongeveer 1000 dieren. Een hele mooie aluminium auto met drie lagen om varkens te vervoeren werkte geweldig en rook ook zo. De kleppen konden na genoeg dieren geladen te hebben, omlaag en dicht. Dus geen tocht en verschuiven mogelijk.

De Fransen hebben het niet zo op andere talen en oefenen daar ook niet zo graag mee. Dat kon Mujo Durak, Piet Goedhart en George Laan er niet van weerhouden om ze toch enigszins bijles te geven.

IMG 1969 Custom

Merci boekoe (dank u heel veel) op zijn westfries werkt als boter op de Fransen. Parle france un petie peu (ik spreek een beetje frans) werkt als of je je best doet. Excusee moi (excuseert u mij) gaat ook het nette gevoel van Fransen om mee te werken versterken.

Ook andere landen hadden een stand, dus de tweede dag heeft Mujo ons van Servië laten genieten. Er werd zo gesproken dat er snel twee glazen slibowich klaar stonden om de slokdarm van warmte te voorzien.

Mujo kent meerdere talen door de Russische basis opleiding daar in vaderland Bosnië. Enige folders in de thuistaal konden ook mee.

Groeten van George ook namens Piet en Mujo en tot de volgende keer.