IMG 6444aa-BorderMaker

Een volle zaal van Dorpshuis Prins Maurits op woensdagavond j.l. tijdens de presentatie van de dorpsvisie.

Vanuit veel plaatsen uit de voormalige Gemeente Niedorp waren er mensen aanwezig op deze speciale avond.

De Dorpsraad uit Nieuwe Niedorp had opdracht gegeven om een dorpsvisie op te stellen voor de komende vijf tot tien jaar. Dit onderzoek is gedaan door Jana Michajlova, studente aan de Hoge School Inholland.

Tijdens de avond presenteerde ze haar rapport, dat mede aan de hand van antwoorden op een eerder gehouden enquete vorm kreeg. Er kwam duidelijk naar voren dat de vergrijzing in het gebied Hollands Kroon Zuid (waar het gebied van de voormalige Gemeente Niedorp in valt) flink zal toenemen de komende jaren en er wel behoefte is aan een groep mensen tot 45 jaar, die alles in stand kan houden. Hier moet natuurlijk wel betaalbare huisvesting voor zijn en de jongeren moeten geprikkeld worden om hier te blijven wonen, of terug te keren na de studietijd vanuit de grotere steden.. Dit waren enkele punten uit het rapport, dat wij in de komende weken nog uitgebreider aan bod laten komen op deze Nieuwspagina.

IMG 6451aa-BorderMaker

Na de presentatie overhandigde Jana het eerste exemplaar aan Burgemeester Nawijn van Hollands Kroon. Er volgde een korte pauze, om de arena iets aan te passen, want een speciaal panel, waar o.a. politici en inwoners zitting in hadden genomen, kregen een aantal vragen van de heer Ruud Wiedijk, die namens de Dorpsraad, het geheel in goede banen wist te leiden. Vanuit de zaal kwamen er ook verschillende dingen naar voren, waar de panelleden dan een antwoord op konden geven.

De Dorpsraad kan met dit rapport aan de slag en er zal wellicht in de toekomst nog wel eens een avond voor de inwoners komen, om verder te praten over een aantal onderwerpen uit de "Duurzame visie op een leefbare toekomst".