IMG 6664-BorderMaker

Er zijn in onze omgeving twee projecten die deelnemen aan de Crowdfundingactie van de Gemeente Hollands Kroon.

Reeds eerder deze week hadden wij al iets geplaatst van de Evenementen Commisie Winkel, die druk bezig is om genoeg geld in te zamelen voor het verbeteren en aanpassen van het sportveld in Park De Meet.

Het tweede project is van het team van de Buurtsafari.

IMG 6648-BorderMaker

Donderdagmorgen ging het team op pad samen met wethouder Frits Westerkamp. Het werd een Schoolsafari. Men ging op bezoek bij de Sint Antoniusschool, De Mient en De Snip, met het doel te weten te komen in welke speeltuinen en op welke speeltoestellen de kinderen nu het liefste spelen. Alle bevindingen zijn straks terug te vinden in het vrolijke Buurtsafari Doe-­Boek; met daarin speeltuinroutes, spelletjes, speurtochten, handige meeneemlijstjes en nog veel meer.

IMG 6653-BorderMaker

De Buurtsafari is één van de 5 plannen die de ondersteuning van de gemeente krijgt na de oproep aan betrokken inwoners die een goed idee voor hun buurt hadden. Het gaat om een lokaal project voor Niedorp en Winkel met het doel het ouderschap wat makkelijker te maken. Hoe fijn zou het zijn, als je straks een boek kunt openslaan, een thema en leeftijd kunt uitkiezen en alleen nog maar op pad hoeft te gaan?

Buitenspelen is buitengewoon belangrijk!

Het prikkelt je fantasie en is goed voor je gezondheid en je humeur. Wist je dat 22% van de kinderen nooit of maar één keer per week buiten speelt? De kinderen zullen als heuse buitenspeelexperts bij de Schoolsafari hun steentje kunnen bijgedragen aan hun buurt. Nu hopen we natuurlijk dat de ouders dat ook zullen doen. 

IMG 6660-BorderMaker

Doneren kan ook eenvoudig via een Ideal module op de speciale website. En wist je dat wanneer de Buurtsafari 2.500 euro ophaalt, de Gemeente Hollands Kroon de andere 2.500 euro bijlegt? Elke Euro die u stort, is er dus 2  Euro waard! Let op: De campagne loopt maar tot en met 17 december aanstaande.

IMG 6661-BorderMaker

Bekijk hier de projecten en ook hoeveel geld er al binnen is voor de verschillende plannen.

IMG 6663-BorderMaker

IMG 6667-BorderMaker