Cursus Archief 2016 FO201455 Custom

In februari start het Regionaal Archief Alkmaar met een nieuwe reeks inspirerende introductiemiddagen, workshops en spreekuren.

Deze zijn geschikt voor zowel de geïnteresseerde beginner als de meer gevorderde onderzoeker. Een deel hiervan is gratis.

Het cursusseizoen start op woensdag 17 februari met een introductiemiddag voor geïnteresseerden die nog niet zo bekend zijn met het doen van archiefonderzoek. U krijgt antwoord op de vraag hoe u informatie vindt over uw voorouders, de plek waar u woont of een historische gebeurtenis. Deze introductieles maakt u wegwijs in het archief en wordt één keer per maand gegeven van 14.30 tot 16.30 uur. Deelname is gratis.

Onderzoekers die vastlopen in hun zoektocht en/of behoefte hebben aan deskundige begeleiding van een archiefmedewerker kunnen eens per maand terecht bij het gratis spreekuur. Het eerste spreekuur is woensdag 24 februari tussen 14.30 en 16.30 uur.

Zoekt u gerichte informatie over een bepaald onderwerp, dan helpen workshops u verder op weg. De eerste workshop vindt plaats op donderdag 25 februari van 14.00 tot 16.30 uur en is gewijd aan onderzoek naar de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven. U leert welke archiefbronnen relevante informatie bevatten en hoe u uw zoektocht het beste kunt organiseren. In de maanden erna zijn er ook workshops die u op weg helpen bij familieonderzoek, het zoeken naar kadastrale informatie en het raadplegen van de rijke archieven van notarissen en rechtbanken.

Het volledige aanbod met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten is hier te vinden. Voor alle activiteiten (inclusief het spreekuur) is vooraf aanmelden noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (072-)8508200

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archieven van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel.

Foto: Ingezonden

Les in de openlucht aan ULO-scholieren door schoolhoofd Beyneveld in Bergen, 1926. Vervaardiger onbekend.

Bron ‘Regionaal Archief Alkmaar’