FB IMG 1454332823988

Dromen worden waar in Schagen.

De meeste dromen zijn bedrog. Maar niet voor de zes jarige Lisanne uit Schagen. Zaterdagmiddag was voor haar het moment dat haar droom werkelijkheid werd. Zij mocht het lint doorknippen van de slaapkamer van haar dromen en was helemaal in de wolken. Stichting Make over Mansion en Soroptimistclub Roos van Schagen maakten deze droom waar.

Lisanne moet vanwege haar gezondheid vaak in haar slaapkamer zijn. Dan is het fijn als je kamer niet alleen een plek is om te slapen maar ook gezellig is zodat je er kunt spelen en chillen met andere kinderen. Een bed waarin je kunt logeren bij jezelf, iets met paardjes en natuurlijk roze, dat waren haar wensen.

Marije Koelman van Make over Mansion maakte kennis met Lisanne, hoorde haar wensen en ging aan de slag. Het resultaat mag er zijn, een bovenslaper waarin je beneden achter de deurtjes en raampjes kunt spelen en logeren, een kleurrijke eenhoorn met ledverlichting op de roze muur, overal bloemen en een boom bij het raam, de droom van Lisanne is vervuld. Soroptimistclub Roos van Schagen ondersteunt dit initiatief van Make over Mansion en overhandigde een cheque van vijfhonderd euro aan Marije. Hiermee kunnen dit jaar nog meer droomslaapkamers gerealiseerd worden en gaan kinderwensen in vervulling.

Stichting Make over Mansion zet zich in voor kinderen die door ziekte langdurig aan huis gebonden zijn door een droompaleis van hun slaapkamer te maken. Zo wordt de slaapkamer een gezellige plek waar ze kunnen chillen en met vriendjes en vriendinnetje kunnen spelen. Marije Koelman is de oprichter en grote inspirator van Stichting Make over Mansion. Zij legt de contacten met het gezin, vertaalt de wensen naar een ontwerp en maakt samen met haar team de droomslaapkamers waar. Meer informatie op www.stichtingmakeovermansion.nl

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich als service-organisatie wereldwijd inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Zij organiseren fondsenwerving en ondersteunen goede doelen. Meer informatie op www.soroptimist.nl

Foto: Ingezonden