029 640x480-BorderMaker

Wie mantelzorger wordt, ziet een hoop op zich afkomen.

Zorgen voor een naaste gaat vaak gepaard met afspraken regelen, formulieren invullen, keuzes maken … Welke zorg en ondersteuning kun je regelen om het mantelzorgen vol te houden? Daarover gaat de informatiebijeenkomst die het Mantelzorgcentrum organiseert voor mantelzorgers in Nieuwe Niedorp.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden en deze is vooral bedoeld voor mensen die ontdekt hebben dat ze mantelzorger zijn of merken dat ze steeds meer mantelzorger worden. Bijvoorbeeld omdat hun ouders op leeftijd komen, ziek worden en meer zorg of hulp nodig hebben.

De mantelzorgmakelaar legt tijdens de bijeenkomst uit hoe de zorg is geregeld en welke afkortingen en jargon wij tegen kunnen komen. Daarnaast komen de verschillende ondersteuningsvormen voor mantelzorgers aan bod. Welke praktische hulp kunnen zij krijgen? Ook wordt ingegaan op respijtzorg: het tijdelijk uit handen geven van de zorg om de mantelzorger te ontlasten. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

U bent welkom deze bijeenkomst bij te wonen op woensdag 2 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur. Locatie: de Trambaan, Koperwiek 30 in Nieuwe Niedorp. Opgave is verplicht en kan tot 24 februari.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag naar onze nieuwsbrief.

Kijk ook eens op onze website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.