silogoblauwgeel1

Soroptimistclub Roos van Schagen, dé serviceorganisatie van vrouwen, houdt woensdag 13 april om 19.30 uur in Schagen een ledenbijeenkomst die open staat voor vrouwen die kennis willen maken met het werk van de Soroptimisten.

De hoofdgast van deze avond is Angelique Huizenga, zij is als gender advisor werkzaam geweest in Afghanistan. De Soroptimisten geven een korte presentatie over het werk en de doelstellingen van de organisatie.

Angelique was in 2015 een half jaar uitgezonden naar Masar-e-Sharif in Noord Afghanistan. Daar werkte zij in militair gebied. Tijdens de presentatie vertelt zij over het werk en het leven in militair gebied en de initiatieven die zij heeft ondernomen voor de lokale bevolking.

Tijdens de avond is er gelegenheid tot het kopen van pashmina shawls in verschillende kleuren en dessins. Angelique heeft deze shawls in Afghanistan bij lokale vrouwen ingekocht. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het project Syrië “Back to School”; onderwijsvoorzieningen voor Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije.

Soroptimisten vormen een netwerk van werkende vrouwen die zich inspannen om het leven en de positie van vrouwen en kinderen te verbeteren. Zij ondersteunen projecten, zetten fondsenwerving op en vragen aandacht voor onderwerpen die het leven van vrouwen en kinderen beïnvloeden, zoals gezondheidszorg, onderwijs, voeding en sanitaire voorzieningen. Over de hele wereld en dichtbij in de regio Schagen zijn Soroptimisten actief, wereldwijd zijn er 80.000 Soroptimisten in 132 landen.

Wil jij hierbij zijn omdat het werk van de Soroptimisten en het onderwerp van de avond je aanspreken? Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De avond is alleen toegankelijk voor vrouwen.