IMG 4139 Large Custom

De banen hebben ze allebei opgezegd en het huis verhuurd, klaar voor het grote avontuur.

Majlits van Essen-Busch en Mark van Essen nemen afscheid van familie en vrienden en gaan een nieuw avontuur beleven. Eerst bijna 6 maanden werken op een camping in Spanje aan de Costa Brava en daarna voor onbepaalde tijd een wereldreis per fiets door Zuid Amerika.

Majlits werkte als senior consultant kwaliteitszorgsystemen en had voornamelijk klanten in de vleesindustrie en Mark werkte als Hoofd ICT al 20 jaar voor een aannemer in Heerhugowaard. Samen hadden ze in het hoofd om een wereldreis te gaan maken, waarvoor hard gespaard is. Afgelopen zomervakantie werd definitief besloten om met de fiets de reis te gaan maken en als werelddeel om te starten kozen ze voor Zuid Amerika.

Plots kwam de moeder van Majlits met het idee om te gaan werken voor dezelfde organisatie als waar zij al jaren voor werken, Roan. Zij wist dat er nieuwe campings waren toegevoegd die bemand moeten worden en nog wel in Spanje ook! Dit idee werd concreet toen Majlits en Mark uitgenodigd werden voor een sollicitatiegesprek en werden aangenomen en wel op de camping Playa Brava in Spanje nabij Pals. De komende maanden kan dus hard gewerkt worden aan het eigen maken van de Spaanse taal ter voorbereiding op de wereldreis.

IMG 4108 Large Custom

Majlits en Mark rechts op de foto, nog even in de eigen tuin.

Rond de corso is het stel weer terug in Nederland om de caravan die zij lenen van de ouders van Majlits terug te brengen en op 27 september vliegen zij, met de fietsen verpakt in een doos, naar Ushuaia Argentiniƫ.Het startpunt van de reis in de zuidelijkste stad op aarde.

Afgelopen zondag had het stel een afscheidsfeest, wat heerlijk in het zonnetje kon worden gevierd. De broer van Mark, Alex had stiekem een prachtige collage gevuld door alle familie en vrienden via Facebook voorbereid en voegde Majlits en Mark op het laatste moment toe. Een volledig geslaagde verrassing en een super afscheid!

Rondom september / oktober zullen we terug- en vooruitblikken, hoe het avontuur er voor staat.

IMG 4123 Large Customaaa

Foto's: Ingezonden