IMG 5424aa BorderMaker

Het is ruim vijftig jaar geleden dat een jongeman uit Winkel een eerste ontmoeting had met een jonge dame uit Barsingerhorn.

Deze ontmoeting vond plaats op de jaarlijkse Paasveetentoonstelling in Schagen. Het stel koos niet bewust voor dit "neutrale terrein" maar het was toeval. Na een aantal keren samen uit te zijn geweest vonden Herman Wijn en Dieuwke Kouwenberg het tijd geworden om te gaan trouwen. Dat gebeurde op 24 november 1966, vandaag dus precies vijftig jaar geleden.

De buurtbewoners hadden voor de gelegenheid massaal de vlag uitgestoken, dat gaf al een feestelijk tintje, maar ook in huis was er geen ontkomen aan, want slingers en ballonnen gaven aan dat het een speciale dag was.

De gehele dag kwamen er mensen langs om te feliciteren of een boeket af te geven.

Bij het woord bloemen en planten denk je ook meteen aan Dieuwke, want met haar "Liefhebbersplanten" en het organiseren van enkele evenementen zoals bijvoorbeeld "Top in de Kop" is ze een bekende persoon in de regio. Herman is liever meer op de achtergrond.

Het echtpaar geniet ook volop van hun kleinkinderen die regelmatig een nachtje komen logeren, niet allemaal tegelijk, want dan kan de aandacht beter verdeeld worden.

Herman en Dieuwke nog vele jaren samen in goede gezondheid toegewenst.