raboton

Van tafeltennisrobot tot schooltuin.

Veertien verenigingen krijgen samen ruim € 40.000, - uit de Raboton, het coöperatiefonds van Rabobank Kop van Noord-Holland.

Verenigingen en stichtingen konden coöperatiefonds de Raboton van Rabobank Kop van Noord-Holland weer goed vinden. De commissie kreeg maar liefst 21 aanvragen, waarvan er 14 een prachtige donatie krijgen om hun wens uit te laten komen.

In de Gemeente Hollands Kroon

Draaien in de Koeteltuin

In de speeltuin aan de Dr. Hoogkamerlaan in Middenmeer komen meer speeltoestellen. Er zijn al allerlei evenementen en acties om geld in te zamelen georganiseerd. Er is een echt ‘Koeteltuin Virus’ aan de gang. Ook de Rabobank is aangestoken, want de stichting krijgt een donatie van € 3.235, - waardoor er een draaimolen in de speeltuin bij komt.

PSV Bucephalus

kan er weer tegenaan Het bestuur en de leden hebben zich de afgelopen paar jaar enorm ingezet om de paardensportvereniging, die vele tegenslagen heeft gehad, er weer bovenop te helpen. En met succes! De volgende stap die ze zetten is het vervangen van een deel van de keukeninventaris. Door die vervanging besparen ze ook nog energielasten. De vereniging stelt hun accommodatie ook voor andere maatschappelijk organisaties beschikbaar na het wegvallen van het dorpshuis. Dit mooie initiatief ondersteunt de Rabobank graag, dus ontvangt Bucephalus een donatie van € 6.081, -.

Genieten van Toneelvereniging Ons Toneel

De vereniging bestaat al 85 jaar en speelt toneel voor volwassenen en kinderen en geeft toneelworkshops voor jongeren. Vlak voor de laatste uitvoering begaf de geluidsinstallatie het. Een toneelvereniging kan natuurlijk niet zonder, dus met de donatie van € 1.381,- kunnen ze een nieuwe aanschaffen en de sterren van de hemel blijven spelen.

Volop trainen bij Zaalvoetbalvereniging Nieuwe Niedorp

Vorig jaar is als pilot een aantal keren op zondag training gegeven aan de B en C-junioren. Dit werd door de jeugd zo enthousiast ontvangen, dat de vereniging dit de komende seizoenen meerdere keren gaat herhalen. De trainers doen dit vrijwillig en de vereniging betaalt de zaalhuur, maar een tekort aan trainingsmaterialen word als een gemis ervaren. Met de donatie uit de Raboton van € 1.400, - kan de vereniging ballen, pionhoedjes en hesjes kopen.

Logeren bij Buurt en huurdersvereniging Klufterkrogt

Al 21 jaar organiseert de vereniging voor leden en niet-leden een huttendorp in Hippolytushoef. Om alle kinderen blij te maken met een extra week vakantie in hun grote vakantie. Het is inmiddels een begrip en de kinderen van de eerste “huttendorpkinderen” genieten nu van het huttendorp. Maar het huren van de tent is een grote kostenpost, dus met de donatie van € 3.500, - kan de vereniging een eigen tent aanschaffen en geven ze nog vele kinderen een topvakantie.