handen Custom

Op dinsdagavond werd in de Huyskamer in Lutjewinkel een informatieavond gehouden over de voorgenomen samenwerking tussen Cultuurhuis De Kolk, dorpsvereniging De Lutters en café De Huyskamer.

Op de avond kregen alle partijen de mogelijkheid om een toelichting te geven over de toekomstplannen.

In een goedgevulde Huyskamer kwamen verschillende vragen vanuit de bewoners naar voren over het nieuwe Cultuurhuis De Kolk. Er kwam o.a. aan bod, dat het gebouw ook als anti-kraak gebruikt kan worden, maar op een eerdere bijeenkomst, werd deze optie massaal van tafel geveegd door de aanwezigen. Wel kan dit als optie twee worden meegenomen, mocht het project toch niet helemaal gaan lukken.

De initiatiefnemers zijn zeer enthousiast en weten steeds meer dorpsbewoners achter zich te krijgen. Het is echter belangrijk dat De Lutters, De Huyskamer en Cultuurhuis De Kolk elkaar niet in de wielen gaan rijden, wat betreft het organiseren van activiteiten. Daar heeft men goede afspraken overgemaakt en deze zullen regelmatig moeten worden geëvalueerd.

Het doel om samen te werken is gelukt, want alle aanwezigen willen een leefbaar Lutjewinkel. Toch blijven er nog sceptische en kritische geluiden vanuit de bevolking klinken en daar moet ook goed naar geluisterd worden. Want iedereen wil het beste voor het dorp.

De leden van de stichting Cultuurhuis De Kolk hopen begin 2017 officieel van start te kunnen gaan. Maar dat hangt van een aantal factoren af.

Wordt vervolgd....