2016papieraktie1aa Custom

Ophalers gevraagd vanaf 18 jaar m/v.

Het is 60 jaar geleden dat sportvereniging Sparta is begonnen met oud papier ophalen. In 1956 ontstond de behoefte aan een lange mat, en ontstond het idee om de kas te spekken met de opbrengst van te verzamelen oud papier. Er werden enkele vrachtwagens vol opgehaald en verkocht aan Jan van Dijk de legendarische voddenboer, de opbrengst van 478 gulden werd door de gemeente verdubbeld en de mat kon worden aangeschaft, zodat leider T.van Essen de leden nieuwe kunsten kon aanleren.

Vanaf toen werd er elk half jaar opgehaald, ook in de groetpolder, niet alleen papier maar ook vodden en oudijzer waaronder vele overbodig geraakte kolenkachels , daar waren de vrijwilligers dan bijna de volle zaterdag druk mee. Later werd ook wel met papier gespeculeerd, als de prijs niet hoog genoeg was werd het tijdelijk opgeslagen in een schuur aan de Langereis.

De laatste decennia haalt Sparta maandelijks alleen in de bebouwde kom van Winkel oud papier op, elke laatste donderdag van de maand. Nu met twee moderne perskraakwagens van de firma Roele ,wat aanzienlijk sneller gaat , in ruim anderhalf uur is de klus klaar. Nadeel is dat de jeugdleden niet meer kunnen meehelpen want je moet minimaal 18 jaar zijn.

Nu hebben we gelukkig een zeer trouw team van vaste ophalers , die na afloop nog even de inwendige mens versterken in snackbar Loek. Echter door verhuizing en vergrijzing komen we er nu enkele tekort. Lid zijn van S.V.Sparta is geen voorwaarde.

Lijkt het je wat en wil je een keer meehelpen neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 06-51781883

Foto: Ingezonden