IMG 1011aa BorderMaker

Helaas: de Floor en Dahlia Days gaan niet door

Het had zo mooi moeten zijn: na een jaar van veel thuis zijn en weinig feestjes, stond komende september de groots geplande 90e editie van de Floralia in Nieuwe Niedorp op de agenda. Lange tijd leken de berichten de goede kant op te gaan en hoopten de Nieruppers hun mooie evenement niet nog een jaar te moeten aflassen. Maar helaas heeft het bestuur nu toch de knoop door moeten hakken dat het evenement definitief wordt verplaatst naar het derde weekend van september 2022.

Het was met pijn in het hart, maar de organisatie van het kleurrijkste weekend van het jaar in Nieuwe Niedorp zag na maandenlang overleg en onderzoek geen mogelijkheid om dit jaar een (bijna) volwaardige Floralia neer te zetten. Waarschijnlijk komt september nog even te vroeg om de basisregels als de anderhalve meter afstand en geen samenkomsten in groepen los te kunnen laten en de kans is groot dat er allerlei extra maatregelen nodig zijn om een veilig evenement te kunnen organiseren.

Zowel de organisatie als een groot deel van de deelnemers, die doormiddel van een enquête hun mening konden laten horen, zien dat niet zitten. Bovendien geeft de gemeente momenteel nog geen duidelijkheid of er überhaupt vergunningen voor evenementen uitgegeven gaan worden.

Zoveel onzekerheden en de kans dat juist deze 90e editie, die groots gevierd zou moeten worden, uitdraait op een slap aftreksel van wat het eigenlijk zou moeten zijn, heeft ervoor gezorgd dat de Floor dus definitief nog een jaar uitgesteld wordt. Zo kan er volgend jaar hopelijk een fantastisch feest worden georganiseerd, met alles erop en eraan wat bij onze Floralia hoort.

Denk overigens niet dat je het derde weekend van september nu uit je agenda kunt schrappen. Op zaterdag de 18e gaat het bestuur sowieso een klein feestje bouwen voor het dorp. Hoe en wat, dat wordt later duidelijk….

Tot 18 september!