FLO 2021 Flyer D 04c 002

Op zaterdag 18 september is het feest in Nieuwe Niedorp!

Hoewel de Floralia dit jaar wederom niet doorgaat, heeft het bestuur de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om toch een leuke dag voor het dorp te organiseren. Met afwisselende activiteiten voor jong en oud staat er nu een prachtig programma.

Puzzeltocht

Rode draad is een puzzeltocht, gemaakt door de makers van bekende Paaseierenrit. Deze tocht voert langs de oude route van de Floor, onder andere door de Zaagmolenstraat, De Veert en de Dorpsstraat. Vertrek is vanaf het kerkplein tussen 11:00 en 12:00 uur. De route is zowel lopend als op de fiets te volgen. Speciaal voor jongere dorpsgenoten is er een aparte kinderspeurtocht, waarin zij op zoek gaan naar bekende tekenfilmfiguren. Uiteraard zijn er voor de drie beste teams in beide speurtochten mooie prijzen geregeld.

Langs de route van de speurtocht gebeurt van alles. Zo kun je bij de Snip Gatentrappen, staan er spelletjes in de Zaagmolenstraat en vind je een goochelaar en Tirso’s Zwerfkoffie op het grasveld bij De Veert/’t Oortje. Muzikale aankleding wordt in de Zaagmolenstraat verzorgd door DJ Jens de Goede, in de Veert speelt een draaiorgel, bij de Prins Maurits speelt de band Rock ‘n Lol en op het kerkplein zorgen de The Boogie Dogs voor sfeer.

Kerkplein

Op het kerkplein langs de Dorpsstraat is er de hele dag van alles te beleven. Naast muziek van The Boogie Dogs en de start van de puzzeltocht, is het terras van De Roode Eenhoorn de hele dag op, zijn er suikerspinnen, oliebollen, pompoenen en Floraliawijn te koop en begint vanaf 11.30 het Rad van Fortuin, met mooie prijzen voor jong en oud. De presentatie is in handen van Patrick Kool. Rond 15:00 eindigt het programma met de prijsuitreiking van de puzzeltocht. Daarna kunnen de gelukkigen die een kaartje hebben weten te bemachtigen meteen door naar het Tam Tam Festival op het parkeerterrein van v.v. Nieuwe Niedorp.

Kleurplaten

Vanaf 10:00 uur ‘s morgens kunnen de kleurplaten ingeleverd worden die afgelopen week zijn uitgedeeld op De Snip, De Mient en De Sint Antoniusschool. De platen hebben de vorm van een vlag, waarmee we het kerkplein mooi kunnen versieren. En over versieren gesproken… Hangt u volgende week ook allemaal uw Floraliavlag uit? Het zou leuk zijn om het dorp helemaal in feestelijke sfeer aan te kleden!

FLO 2021 Flyer D 04c