20220912 110704 002aaa BorderMaker

Floralia 2024: 14 en 15 september

Terugblik Kieledag en aanmelding vrijwilligers

Dank voor jullie komst naar onze kraam op de afgelopen Kieledag! We hebben veel vlaggen, dahlia’s en boeken verkocht en enthousiaste mensen gesproken, die hopelijk in september weer een bezoekje aan ons mooie dorp komen brengen.

Heel trots zijn we op de vele aanmeldingen voor vrijwilligers die we hebben ontvangen. We merken dat mensen het prettig vinden dat we nu al duidelijkheid geven over waar we mensen voor nodig hebben, dus dit blijven we doen. In de Niedorper van eind juli zullen we een update over de poortbezetting geven. Mocht je je willen aanmelden, stuur dan een mail naar Chantal Smak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vlaggenverkoop van onze mooie Floraliavlag gaat vanaf nu verder bij Pimpernel Bloemen & Meer, te vinden aan de Dorpsstraat 158 in Nieuwe Niedorp.

Waarom valt de Floralia vroeg dit jaar?

We hebben de afgelopen tijd vragen gekregen over de datum van de Floralia. Het ‘voelt’ zo vroeg in het jaar, en dat klopt ook. Normaal gesproken is de Floralia het derde weekend van september, en dit zou 21 en 22 september zijn. Echter, is de Corso altijd de vierde zondag van september en nu is dit evenement op 22 september gepland, vandaar dat de Floralia nu in het tweede weekend valt. Een soort schrikkeljaar dus, wat eens in de zoveel jaar voorkomt. Dus, pak je agenda er voor de zekerheid bij en noteer op 14 en 15 september: Floralia, het kleurrijkste en gezelligste weekend van het jaar!

Insturen onderwerpen

Een laatste herinnering voor al onze deelnemende groepen: Stuur je onderwerp in vóór 5 juli. Alle informatie is na te lezen op de website www.floralia-nieuweniedorp.nl/deelnemers/. We zien al veel leuke titels voorbijkomen bij de inschrijvingen en zijn benieuwd wat voor prachtige mozaïeken dit gaat opleveren.

Een zonnige groet vanuit het Floralia bestuur!