IMG 3882-BorderMaker

Floralia 2015 hebben wij alweer enkele dagen achter de rug.

Vele vriendengroepen, buurtbewoners en ook de jeugdgroepen hebben flink hun best gedaan. Dit jaar waren er weer vele mooie stukken te bewonderen. Het straattheater, de markt, de muzikale optredens en ook het weer zorgde ervoor dat wij kunnen terug kijken op een geslaagd weekend.

Het was voor de jury weer een moeilijke opgave om alle stukken te beoordelen op de verschillende onderdelen. Helaas is er op het scoreblad een fout in het computerprogramma geslopen. Door de tijdsdruk is dit tijdens de prijsuitreiking over het hoofd gezien. Het bestuur en de verantwoordelijken bieden hiervoor hun welgemeende excuses aan. Wij zullen er alles aan doen om dit in het vervolg te voorkomen.

Een groot aantal bezoekers heeft het formulier, voor de publieksprijs uit het programmaboekje ingevuld. In totaal zijn er 4464 stemmen uitgebracht.

1 Nr. 36 “De Admiraal” 1104   stemmen 24,7%
2 Nr. 25 We gokken het erop 720   stemmen 16,1%
3 Nr. 34 Looney Tunes 512   stemmen 11,5%
4 Nr. 45 Wel eens van Gogh gehOOrd? 424   stemmen 9,5%
5 Nr. 7 ’t Klopt 256   stemmen 5,7%

Uit de inzenders van de publieksprijs is een winnaar getrokken. Deze bon is beschikbaar gesteld door de Pimpernel Bloemen & meer. Dit jaar is deze gewonnen door J. Schoolderman uit Den Helder.

De bronzen dahlia is gewonnen door de groep De Mini’s met het werkstuk “De Admiraal”. De aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar de groep Now and forever met het mozaïek “op weg naar de top”.

Wij hopen dat jullie dit weekend nagedacht hebben over een thema voor 2016. Op de Schulpweg was te zien hoe 2 groepen erin zijn geslaagd om een eigen invulling te geven aan van Gogh. De schilderezels en de zonnebloemen zorgde voor een mooi geheel. Stuur jullie gekozen thema in vóór 25 oktober. Dit kan via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Noteer 4 november alvast in de agenda. Op deze avond zal het thema voor 2016 worden gekozen. Zorg ervoor dat jullie hierbij aanwezig zijn!!

Namens het floraliabestuur,

Esther Deken