20150903 222415 BorderMaker

De Winkeler Kermis komt er aan, dus beginnen de kriebels te komen.

Niet alleen de kermisgangers kijken uit naar dit weekend, ook voor veel corsogroepen, is dit het weekend waar afgetrapt gaat worden voor de lange bouwperiode. Tegenwoordig beginnen ook al een aantal groepen ver voor de Winkeler kermis, omdat de creaties zo groot zijn, dat deze niet in betreffende weken tussen kermis en corso gebouwd kunnen worden.

Tijdens het kermisweekend worden er bij de groepen de leukste plannen geboren. De meeste groepen weten al wat ze gaan maken, echter zijn er ook altijd groepen, waar het onderwerp geboren moet worden onder het genot van een biertje in de alom bekende steeg van café Beentjes tijdens de Winkeler kermis.

Ondergetekende heeft al een aanatl tekeningen mogen zien van een aantal corsowagens, die op 25 september door de straat zullen rijden. Als de wagens zo gaan worden, als op de tekeningen, dan gaat het weer een prachtige optocht worden.

Natuurlijk houden wij iedereen de weken tot en met het corso via deze Nieuwspagina dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de bouwschuren.