IMG 6118 BorderMaker

De zomeropenstelling in het Rundveemuseum nadert zijn einde.

Tot en met zondag 30 september is het museum nog te bezoeken. De expositie “Akkers en bijen, vogels en weiden” staat tot dan in volle glorie in de potstal opgesteld. Vogels, natuurbeheer, bloeiende akkerranden, vlinders, bijen en nog veel meer komen voorbij. Veel natuurverenigingen uit West-Friesland laten zien waarom natuur en natuurbehoud zo belangrijk is.

Het is een levendige boel op de stal: er is bijvoorbeeld een bijenvolk met een verbinding naar buiten zodat zichtbaar is hoe ze honing maken. Ook is er een schuilhut nagebootst waarin de bezoeker zich met wat fantasie door de vogelgeluiden in de natuur waant. De tentoonstelling laat een mooi overzicht zien van wat zich in het Westfriese landschap afspeelt.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is tot en met 30 september dus nog elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Daarna volgt op 7 oktober het winterprogramma in het museum. Dan gaan de Open Stalzondagen weer van start. Op elke eerste zondag van de maand is er een activiteit en kunnen de koeien in de stal worden bekeken.

De entree voor het museum bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Het adres is Schoolstraat 43 in Aartswoud.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl