Pagina 01 voorbladkk BorderMaker

LEZING OVER HET HOUDEN VAN KIPPEN IN HET RUNDVEEMUSEUM

Tijdens de Open Stal Zondag van 10 februari wordt in het Rundveemuseum in Aartswoud het houden van kippen uit de doeken gedaan. De landelijk bekende hoenderkeurmeester Klaas van der Hoek geeft om 13.30 en 15.00 uur een lezing. Hij gaat zijn woorden ondersteunen met mooie beelden. Het museum is die middag geopend van13.00-16.30 uur

Wat was er eerder: de kip of het ei? Waar komen onze kippen vandaan en hoeveel rassen zijn er in ons land? Wat is er zo leuk aan het houden van kippen? En wat gebeurt er specifiek op pluimveetentoonstellingen? Op deze en andere vragen zal Klaas van der Hoek uit Wapenveld antwoord geven.

Hij weet zijn verhaal vol wetenswaardigheden op humoristische wijze te vertellen en zal ook de aanwezige kippen bij het museum belichten. Want behalve de oorspronkelijke Nederlandse koeien in de stal heeft het museum ook weinig voorkomend klein- en pluimvee, zoals o.a. Noord-Hollandse blauwen, Assendelfters en Leghorns. Rond 10 februari zullen de eerste kuikens van deze kippen het levenslicht zien.

Weliswaar kunstlicht, ze staan vanwege het winterse weer in de potstal van het museum. Dicht bij het andere jonge leven want er lopen ook een paar mooie verse kalfjes rond. En zij drinken bij hun moederkoe, dat zie je niet vaak! Een leuk uitstapje dus voor kinderen èn hun ouders.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden op Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl