IMG 3056 BorderMaker

Het Pinkstercomité ’t Veld heeft, in overleg met café De Vriendschap en stichting Sportpark De Kogge, besloten voor een nieuwe opzet van de kermis in ’t Veld.

De kermis start dit jaar op zaterdag 8 juni en duurt tot en met maandag 10 juni. De dinsdag, wat sinds jaar en dag de laatste kermisdag is, komt te vervallen.

“De laatste jaren merkten we dat het kermisbezoek, vooral op de dinsdag, terugliep. Of dit nu door de concurrentie van evenementen en festivals komt, de strengere wet- en regelgeving voor alcoholgebruik voor de jeugd of de toenemende vergrijzing, het maakt niet uit.

Voor ons als kermiscomité was dit aanleiding om opnieuw naar onze kermis te kijken.” Aan het woord is Sven Baas, voorzitter van het Pinkstercomité in ’t Veld. “Wij als Pinkstercomité kiezen dit jaar voor een vernieuwde opzet. Tijden veranderen en wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze geliefde kermistraditie in stand blijft.”

Momenteel wordt er gewerkt aan de invulling van het complete kermisprogramma, waarin nieuwe onderdelen zitten, maar ook een aantal populaire activiteiten terugkomen. “Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat de 10-Kamp op zaterdag, het Steenwerpen op zondag en het Wielrennen op maandag de publiekstrekkers van het programma blijven.” aldus Sven Baas.

Kermisattracties zaterdag ook open

De kermisattracties openen dit jaar op zaterdag. Dat is één dag eerder dan we gewend zijn. Met deze wijziging komen we tegemoet aan de 3-daagse wens van onze kermisexploitanten en hopelijk ook van de jeugd. De attracties staan elk jaar op zaterdag al startklaar, maar mochten pas op zondag open. Nu kan de jeugd, naast de activiteiten op het sportpark, ook een bezoek brengen aan de kermis.

De organisatie achter de kermis in ’t Veld draait op volle toeren. Nu de belangrijkste grote lijnen bekend zijn, kan er gewerkt worden aan het invullen van de details, zodat er voor jong en oud weer een aantrekkelijke kermis wordt neergezet.