IMG 1047 BorderMaker

BLØF, Johan, SFB en vele anderen naar Opmeer

Liefhebbers van muziek en gezelligheid kunnen met dikke stift alvast in hun agenda noteren: zaterdag 7 september, Zomerpop Opmeer: BLØF! Maar ook Johan, SFB en nog veel meer. En dat voor de prijs van slechts 25 euro. Althans, voor degenen die Super Early Bird Tickets kunnen bemachtigen. Voorzitter Wouter Maas: “Je bent jarig of niet!”

BLØF

Het is een unieke kans voor alle Westfriezen. De Top 2000 telt inmiddels achttien (!) nummers van de Zeeuwse band. Liefs Uit London, Aan De Kust, Harder Dan Ik Hebben Kan, Omarm, Mooie Dag, Zoutelande… En nu staat BLØF te trappelen om het jubilerende Zomerpop op z’n kop te zetten.

Johan

Dertig jaar Zomerpop, dertig jaar veelzijdige programmering. Ook dit jaar tovert het festival verrassingen uit de hoge hoed. Johan bijvoorbeeld, de populaire Hoornse band die recent zijn comeback maakte. Tivoli en tweemaal Paradiso waren in rap tempo uitverkocht. In 2019 geeft Johan een beperkt aantal festivalshows, waaronder in Opmeer dus.

Live

Onder de eerste twaalf namen die Zomerpop bekendmaakt zitten ware pareltjes. Pip Blom draagt de eretitel Kroonprinses van de Nederlandse Popmuziek en verovert momenteel Engeland. Nona, begin twintig, maakt met haar doorleefde stem muziek voor de liefhebbers van Amy Winehouse en Aretha Franklin. Het energieke TAPE TOY, o.a. 3voor12 Talent, is één van de meest geboekte bands van Popronde 2018. En Green Lizard ft. Rudeboy blazen de tent op met hun Tribute to the Nineties vol alternatieve krakers, van Urban Dance Squad tot Nirvana en de Beastie Boys.

Hiphop en Dance

Zoals ieder jaar biedt Zomerpop ook een volwaardige line-up in Dansrijk. SFB, bekend van hits als Lovely Body, is zelfs een van de headliners. Ook Dio met zijn Tijdmachine behoeft geen introductie. Hij staat op de Speelweide, waar de nadruk ligt op 00’s en guilty pleasures. Poke (‘Lekker He’) is stoer, sexy en heeft een compleet eigen stijl. Pavo brengt de bezoekers in extase met een ouderwetse set early rave/hardcore. Rapper Snelle trok met 101Barz wintersessies miljoenen views. Urban DJ Wef sluit de lijst met eerste namen af.

15 euro korting

Binnenkort voegt Zomerpop nóg een rits acts aan de line-up toe, ook voor de vrijdagavond. Eén ding is zeker: het wordt weer een feest met voor elk wat wils, van jong tot oud. Dát is de kracht van Zomerpop, al dertig jaar lang.

De ticketverkoop start op 26 maart om 12:00 uur via www.zomerpop.nl/tickets. De snelste beslissers betalen voor de zaterdag slechts 25 euro i.p.v. 40 aan de deur.