IMG 2445 BorderMaker

Tijdens het Pinksterweekend wordt de 91e editie van de Pinksterkermis in ’t Veld gevierd. Op 8, 9 en 10 juni staat het plein naast de Martinuskerk vol met attracties en worden er elke dag activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Dit jaar opent de kermis voor het eerst op zaterdag en duurt tot en met maandag. De dinsdag, wat sinds jaar en dag de laatste kermisdag was, komt te vervallen.

De kermis start voor de kinderen van de basisschool al op vrijdagavond met een Kinderdisco show, georganiseerd in samenwerking met JorKidding Producties. Jordy Kuys vult de gymzaal van Dorpshuis Harmonie met zijn discoklanken. En de Jeugd Club ’t Veld (JCV) zorgt voor een betoverd mooie aankleding in het thema “Summer Halloween”.

Op zaterdag begint het programma om 13:00 uur met Kermisvoetbal voor de jeugd van 4 t/m 10 jaar op sportpark De Kogge. Op diezelfde plek gaat om 13:00 uur de pré 10-Kamp van start onder leiding van de JCV. De kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas spelen een aangepaste variant van de 10-Kamp. Om 16:00 uur, een uur eerder dan voorgaande jaren, barst voor de oudere teams de stratenstrijd los om de felbegeerde 10-Kamp wisselbokaal.

Op Eerste Pinksterdag, zondag 9 juni, organiseert het Pinkstercomité in samenwerking met Scouting Dirck Rembrantsz Groep uit Niedorp de “Spooky Speurtocht”. De kinderen van de basisschool van groep 3 t/m 8 lopen door het dorp langs verschillende locaties waar zij uitgedaagd worden met leuke, avontuurlijke spellen.

De start is om 12:00 uur voor groep 3, 4, 5 en om 12:30 uur voor groep 6, 7 en 8 bij de ingang van de Martinuskerk. Ook aan de jeugd van 12 tot en met 18 jaar is gedacht. Zij kunnen gratis meedoen aan de Sherlock Holmes Citygame georganiseerd door EscapeRoom Schagen. Om 13:00 uur starten zij vanaf café De Vriendschap. Zondagmiddag om 16:00 uur staat het Steenwerpen Open op het programma. Afgelopen jaren was dit een succesnummer met circa 50 deelnemende teams, dus het Pinkstercomité hoopt ook dit jaar op een goede opkomst!

Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, staat in het teken van de fiets. Het Kermisprogramma start om 11:30 uur met de Dikke-banden-rugzak race voor alle kinderen van de basisschool. Zij mogen met hun eigen fiets één of twee rondjes over het wielerparcours rijden. Bij de start krijgen de kinderen een rugzak, welke tijdens de fietstocht wordt gevuld met lekkernijen. Om 12:00 uur gaat het Wielrennen van start met de Sportklasse A over 25 rondes (50 km). Daarna rijden de Plaatselijke Toppers 15 rondes over het parcours. De Recreanten, de Dames en de Jeugd t/m 15 jaar sluiten deze Wielerronde af met 10 rondes. Voor inschrijvingen en meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na het Wielrennen, rond 16:30 uur, introduceert het kermiscomité een nieuwe activiteit: het Kratstapelen. En in dit geval gaan de kratjes niet in de hoogte, maar in de breedte. In teams van 3 personen wordt er gestreden om de breedste stapel kratten. Het Noord-Hollands record ligt momenteel op 32 kratjes!

Het Kermisprogramma wordt om 19:00 uur afgesloten met Schieten voor de Jeugd van 10 t/m 16 jaar, waarmee zij leuke prijzen kunnen winnen.

De kermisattracties openen dit jaar op zaterdag om 14.00 uur. Dat is één dag eerder dan we gewend zijn. ’s Middags van 16:00 tot 17:00 uur draaien de Kermisexploitanten het Euro-uurtje en betaal je voor de kermisattracties zoals de Zweef, Botswagens, Extreme ride (voorheen de Shaker) en de Vliegtuigjes slechts 1 euro!