IMG 8590aa BorderMaker

Trappen en Stappen op Agriport

Na de Langereistocht is het weer tijd voor wat anders vinden de IJsclubs uit Aartswoud en Nieuwe Niedorp. We gaan Agriport verkennen. Iedereen kent Agriport van de kassen en de datacentra, maar welke gewassen teelt men daar nu precies en wat voor business is er nog meer? U komt het te weten tijdens een kleine 15 km lange wandeling of fietstocht.

Het evenement vindt plaats op zondag 25 augustus. Het vertrek is vanaf 10 uur bij Eten bij Baaz (Agriport 57, Middenmeer). U kunt er op de fiets heen, maar is er is ook meer dan voldoende parkeergelegenheid. Wandelaars kunnen starten tot 11.00 uur. Voor fietsers is de starttijd tot 12.00 uur. Wij verwachten u vóór 14.00 uur weer terug.

De leden van de beide IJsclubs kunnen gratis deelnemen en krijgen nog een consumptie ook. Voor niet leden vragen wij een vergoeding van € 3,- per persoon, waar ook een consumptie bij inbegrepen is. Wellicht een mooie gelegenheid om lid te worden, dan hoeft u niets te betalen.

U ontvangt een routebeschrijving met een kaartje, waar op staat, waar welk bedrijf is gevestigd. Tevens vindt u wat puzzelvragen op het formulier. De route wordt ook uitgepijld.

Tijdens de wandeling/fietstocht kunt u de Geothermie (Aardwarmte) centrale bezoeken (van 10 tot 12 uur). We hadden u ook graag in een kas rondgeleid, maar net als varkens en kippenhouders, is men in de groentesector, i.v.m. de ziektedruk, terughoudend om mensen in de kassen toe te laten. U komt langs Paprika en Tomatenkassen, Microsoft, Google en ook het nieuwe (en grootste in Nederland) verdeelstation van Liander. Ook zult u onderweg het nieuwe Windpark Wieringermeer zien verrijzen. Wandelaars kunnen een binnendoor route langs de kassen nemen.

De vrijblijvende afterparty/nazit, tevens prijsuitreiking puzzeltocht, wordt gehouden “Bij Ger en Riet” in Aartswoud (café de Stompe Toren, Schoolstraat 40), waar de eerste consumptie op kosten van de ijsclubs is.

Dit is de voorlopige opzet, houd ook de websites van de Facebookpagina en www.ijsenvolksvermaak.nl in de gaten voor nadere informatie. Bij vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens op 25 augustus.

Bestuur IJsclub Aartswoud en bestuur IJs- en Volksvermaak in Nieuwe Niedorp