IMG 8144 640x480tekra278 BorderMaker

KLEINDIEREN UIT DE HELE PROVINCIE NOORD-HOLLAND OP TENTOONSTELLING IN WINKEL, TEVENS EXPOSITIE VAN WINKELER SCHILDERES TINIE KOOMEN EN HAAR LEERLINGEN met “DIER IN DE KUNST.”

Open keuring, toegankelijk voor iedereen.

In het weekeinde van 14 en 15 december zal de NIEDORPHAL in Winkel weer voor een deel gevuld zijn met een groot aantal vertegenwoordigers van de in Noord-Holland gehouden hoender- , watervogel-, duiven- en pelsdierenrassen en cavia’s. De Noord-Hollandse fokkers zenden dan hun beste dieren in om uit te maken wiens dier het kampioenschap in de verschillende diergroepen zal gaan behalen, nadat op eerdere tentoonstellingen al een voorselectie heeft plaatsgehad.

Dit jaar hebben de kleindierhouders uit onze provincie toch weer een kleine 500 dieren ingeschreven en kunnen we een mooi aantal van circa 260 konijnen, 10 cavia’s, 125 hoenders, water- en siervogels en 80 sierduiven laten zien.

Al deze dieren zullen zaterdag 14 december individueel aan een minutieus onderzoek worden onderworpen door vaklui, die zullen beoordelen of ze voldoen aan de kenmerken van het ras waartoe ze behoren, dit alles schriftelijk vastgelegd op de beoordelingskaart. Op deze open keuring kunt U dit jaar voor het eerst als toeschouwer getuige zijn van dit proces! De toppers op alle eigenschappen dingen mee naar het kampioenschap.

De prijsuireiking zal zondagmiddag 15 december 14.00 uur plaatshebben.

Alleszins de moeite waard om, als U dierenliefhebber bent of interesse erin heeft, deze etalage van de in Noord-Holland gehouden kleindieren te bezoeken. Als U informatie wilt over een aspect van deze hobby is dit een uitstekende gelegenheid een ervaren persoon te raadplegen.

Voor de bezoekers die graag een gokje wagen is er een rijkgevulde Tombola opgetuigd en wie een gezellig avondje Bingo wil spelen kan zaterdagavond 14 december 20.00 uur zijn/haar hart ophalen in de kantine van de Niedorphal, waar onder leiding van Ruilof Linstra zal worden gespeeld om een speenvarken, of de waarde ervan als vleespakket. Daarnaast natuurlijk nog veel andere aantrekkelijke prijzen.

Tijdens de hele tentoonstelling zal er voor kinderen gelegenheid zijn om lijfelijk met (geënte) konijnen in aanraking te komen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek. Zij krijgen dan een beperkte tijd, onder toezicht, de kans een konijntje te aaien. Het is voor alle kinderen belangrijk om deze ervaring op te doen en mogelijk leidt het ertoe dat ze de stap nemen om zelf de verantwoording te gaan nemen voor een levend wezen.

De tentoonstelling is open:

Zaterdag 14 decembervan 10.00 tot 22.00

Zondag 15 december toegankelijk van 10.00 tot 16.30

Voor informatie: Sjaak Hinke. 06-12519306 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.