Blauwe bessen Hollands Kroon 2 002

Blauwe bessen zijn reuze trendy en hip. En, ze groeien hier in Hollands Kroon! In deze zomerperiode laten de agrarische leden van LTO Noord afdeling Hollands graag zien hoe bijzonder onze omgeving is en wat zij doen op hun boerenbedrijf. Zo ook Siem Hemmes, van de gelijknamige blauwe bessenkwekerij in Breezand.

Siem organiseert een wandeling over zijn blauwe bessenveld waarbij verteld wordt over de honderden kilo’s bessen voor bessensap, jam, wijn die hier van juli tot en met september geplukt worden. Heel leuk, de wandeling leidt ook langs de varkens van Polder Pork, die heerlijk rondscharrelen in de wei.

Deze en andere activiteiten zijn in het kader van #boerenentuinderspakkenuit, waarin door heel Nederland allerlei activiteiten worden georganiseerd. Op de dinsdagen 10 en 17 augustus volgen er nog twee wandelingen over zijn bedrijf. De wandelingen starten om 20.00 uur.

Vooraf aanmelden is verplicht en kan via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over de actie is te vinden op www.boerenentuinderspakkenuit.nl