IMG 4566aa BorderMaker 1

Laatste tuinweekend “Top in de Kop”op 11 en 12 september 2021

Het laatste open tuin weekend van dit jaar is aangebroken. Bezoekers kunnen genieten van weelderige tuinen en prachtige kunst. Het was een apart jaar door alle corona perikelen. We hopen dat er in 2022 meer mogelijkheden zijn om te genieten van prachtige tuinen. Gelukkig konden we dit jaar wel mooie beeldentuinen en een natuurvriendelijke kwekerij bezoeken. Zij hebben ons toch goed kunnen inspireren en aanzet gegeven tot eventuele veranderingen van onze eigen tuin. We raden u aan om eerst de website te raadplegen, voordat u op pad gaat. Het zou jammer zijn, wanneer u voor niets komt en een tuin gesloten blijkt.

Het open tuin weekend is op 11 en 12 september van 11.00-17.00 uur.

Naar de website

September, rust en een prachtig herfsttoetje

´De Groene Route´ is een groep van duurzaam werkende kwekers en tuineigenaren in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere weekenden open zijn. Heerlijk kijken bij andere tuinliefhebbers en vol inspiratie huiswaarts keren. De Groene Route maakt zich zorgen over de grote afname van insecten en planten waarvan zij afhankelijk zijn. Niet alleen laten deze tuineigenaren zien hoe je in een tuin vlinders, hommels, vogels en andere dieren lokt en helpt, ook gebruiken ze geen gif en laten zien dat tuinieren ook zonder kan.

Het mooiste van deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt. Ronduit verrassend is om te zien hoeveel er nog bloeit of juist nu gaat bloeien. Ook de silhouetten van de wat meer uitgebloeide bloemen en de eerste bessen zijn cadeautjes van de laatste ronde in de tuin. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien. Soms tot in de vroege herfst doorgaan. Ingetogenheid en weelderigheid gaan nu hand in hand. Zij willen anderen graag inspireren tot origineler en natuurlijker tuinieren.

Het laatste open weekend van tuinen en kwekerijen is op 11 en 12 september.

Het is raadzaam om eerst de website te raadplegen, voordat u op pad gaat!

Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer, kijk op de website.