IMG 2445 BorderMakeraaa

’t Veld viert kermis als vanouds

Na twee jaar is de Pinksterkermis terug van weggeweest!

De Pinksterkermis keert na twee attractieloze jaren terug op het Kerkplein in ’t Veld. Alles wordt uit de kast gehaald om de kermis weer voluit samen te kunnen vieren.

Kermis in oude glorie hersteld

Corona zorgde ervoor dat de kermis in ’t Veld in 2020 en 2021 niet gevierd kon worden. Het Kerkplein, normaal tijdens Pinksteren gevuld met attracties voor jong & oud, stond er verlaten bij. Wel zorgde het kermiscomité beide jaren voor een alternatief C-proof programma om toch dat kermisgevoel in de huiskamers van de Veldtemers te krijgen.

Nu twee jaar later zijn de originele plannen weer van de plank gehaald en staan de Pinkstercomitéleden te popelen om alle activiteiten weer in volle glorie te mogen organiseren. “We zijn al in november 2021 gestart met de voorbereidingen en kunnen niet wachten om er voor iedereen weer een top-kermis van te maken!”, aldus Sven Baas, voorzitter van het Pinkster kermiscomité.

veld001

Kermisprogramma in vogelvlucht

De kermis in ’t Veld beleeft dit jaar zijn 94e editie en start op vrijdagavond 3 juni met een Glitter & Glamour Kinderdisco in het Dorpshuis. Op de klanken van DJ Melle kunnen alle kinderen van de basisschool zich heerlijk uitleven op de dansvloer. Zaterdag 4 juni staat de traditionele 10-Kamp op het programma. Op het terrein van Sportcentrum ’t Veld strijden 10 teams tijdens zeven spellen (Estafette, T-shirtspel, Hindernisbaan, Tobbedansen, Krattenloop, Waterdragers en Paalklimmen) om de felbegeerde wisselbokaal. Voorafgaand aan deze stratenstrijd komt eerst de jeugd nog in actie tijdens het Kermisvoetbal en de pré-10-Kamp, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Zondag 5 juni - eerste Pinksterdag - heeft het Pinkstercomité in samenwerking met de Dirck Rembrantsz Groep Scouting Niedorp een avontuurlijke speurtocht uitgestippeld. De kinderen worden op allerlei manieren uitgedaagd om activiteiten en opdrachten uit te voeren. Daarna is het om 16:00 uur tijd voor het Steenwerpen Open. Een spel voor jong en oud, waarbij het vooral draait om gezelligheid.

Op maandag 6 juni - tweede Pinksterdag - komen de wielrenners uit ’t Veld en omstreken in actie in De Ronde van ’t Veld. Tijdens dit wielerspektakel strijden zij om mooie premies en om de eer van het dorp en het publiek. Voor aanvang van de wielerronde mag de jeugd eerst het parcours testen tijdens de Dikke-banden-rugzak-race. Na het fietsgebeuren wordt er rond de klok van half vijf gestart met het VK Krat Stapelen. Het Pinkstercomité daagt de kermisvierders uit om zoveel mogelijk kratten horizontaal te stapelen. ’s Avonds wordt afgesloten met Schietwedstrijden voor de jeugd van 10 t/m 16 jaar. Tijdens het Pinksterweekend is de kermis van zaterdag tot en met maandag elke dag vanaf 14:00 uur geopend. Sven Baas: “Ik ben super trots dat we met onze club vrijwilligers weer een mooi kermisprogramma neer kunnen zetten.”

vlag

Pinksterkermis vlag

Het Pinksterkermis comité hoopt natuurlijk op mooi Pinksterweer, zodat iedereen - op het terras, in de tuin of langs de lijn - heerlijk kan genieten van alle activiteiten. En dat het liefst onder het Pinksterblauw van de kermisvlag. Deze vlag is speciaal door het kermiscomité gemaakt en staat symbool voor de saamhorigheid, die door en met de kermis ontstaat. Iedereen kan deze unieke Pinksterkermis vlag bestellen via www.pinksterkermis.nl.

Voor elkaar & met elkaar

Het Pinkstercomité organiseert elk jaar op 100% vrijwillige basis de Pinksterfeesten in ’t Veld. Voor de financiering zijn zij volledig afhankelijk van de financiële steun van adverteerders, donateurs, sponsors en de gulle giften van de inwoners. Wil je een donatie doen, dan kun je een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL21 RABO 0377 6005 98 t.n.v. Stichting Pinkstercomité ’t Veld.