IMG 3368 BorderMaker

Op de zondag van Zijdewinder kermis zullen in 2022 wederom in Zijdewind de jaarlijkse mountainbike wedstrijden plaatsvinden, ditmaal op 11 september 2022. Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden bij alle categorieën om een goed gevulde prijzenpot zoals voorgaande jaren.

Parcours met uitdagende obstakels

Het parcours zal op enkele kleine wijzigingen na, waarschijnlijk hetzelfde zijn als vorig jaar. De start van de wedstrijden bevindt zich achter de kermistent. Traditioneel zullen de renners de dijk langs de ringvaart en inmiddels bekende bruggen over de vaart meerdere keren moeten bedwingen. ‍

Het parcours voert de renners verder over de spectaculaire springschans over de rotonde en door het strand van natuurzwembad ’t Petje. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De finish bevindt zich op de Zandweg tegenover de ingang van het kermisterrein.

Plaatselijke dames

De categorie Plaatselijke dames vanaf 15 jaar wordt steeds beter bezet en is een speerpunt van de organisatie. Deze categorie rijdt ca. 30 minuten, afhankelijk van de snelheid van het parcours en jezelf zal dit ongeveer 3 ronden betreffen. De niet plaatselijke en eventueel beter getrainde dames kunnen starten in de categorie Dames individueel vanaf 15 jaar.

Meer informatie