Pellen 4 BorderMaker

tgLAVA speelt TULIPA

Een humoristische en b(l)omvolle locatievoorstelling over de tulp

Een theatrale ode aan de Tulp als bron van schoonheid, arbeid, rijkdom en waanzin. TgLAVA zet deze ogenschijnlijk simpele bloem in het licht. En dat allemaal in Noord-Holland. Op de zandgronden waar de tulp zo heerlijk groeit en bloeit.

TULIPA speelt zich af in de kas, waar de drie zussen Marriëtta, Miranda en Maud Appel aan de vooravond staan van de faillisementsverkoop van het familiebedrijf Appel, Tulpen & Bollen.

Ramen BorderMaker

De ietwat licht-hysterische en wereldvreemde familie Appel speelt al sinds de Gouden Eeuw een belangrijke rol in de geschiedenis van de Tulp. Met een gestolen bol uit de Hortus Botanicus heeft de verre voorvader Appel een florerend bedrijf opgezet en enorme rijkdom vergaard. De geschiedenis van de familie en van het bedrijf loopt paralel aan de hoogte- en dieptepunten van de Tulp zelf.

De voorstelling wordt een mozaïek van verschillende momenten uit de geschiedenis van de Tulp en de mensen die daar een belangrijke rol speelden. Allemaal met dezelfde droom. De droom om net zo beroemd, rijk en waardevol te worden als de bloem die hen bindt. Want als iets de geschiedenis van de Tulp verbindt met de waan van de dag in 2023 is het wel de hoop om (slapend) rijk te worden.

Een hilarisch en woest familiedrama met zang, muziek, tulpen & bollen.

13 – 16 april

20.00 uur

Boven ’t Maaiveld, Hoogwoud

facebook omslag BorderMaker

Camping Boven het Maaiveld

Oosterboekelweg 4

1718 LN Hoogwoud

Info & Kaartverkoop

www.tglava.nl