vlagbb

345049601 234409582516491 6419716231238998292 n

Oud ontmoet Nieuw tijdens kermis in ‘t Veld

Tijdens Pinksteren wordt in ’t Veld de 95e editie van de Pinksterfeesten gevierd. Al 95 jaar lang staat het dorp tijdens Pinksteren in het teken van festiviteiten, waarvan de kermis inmiddels een vast onderdeel is.

Oud ontmoet Nieuw

Al sinds jaar en dag zijn de Pinksterfeesten en de kermis in ’t Veld echte publiekstrekkers. Niet alleen de inwoners van ’t Veld, Zijdewind en Moerbeek treffen elkaar tijdens het Pinksterweekend, maar ook jong & oud uit de hele omgeving komt traditiegetrouw een kermisborrel halen in ’t Veld. Voor velen een mooie gelegenheid om oude en nieuwe bekenden te ontmoeten.

Het kermiscomité heeft de Pinksterfeesten dit jaar het thema “Oud ontmoet Nieuw” gegeven. Dit komt terug in de activiteiten die georganiseerd worden. Zo kunnen kinderen zich voor de Kermis disco verkleden als held van vroeger of nu. En tijdens de Speurtocht worden oudhollandse spellen gecombineerd met hedendaagse activiteiten. Bovendien komen de kinderen door middel van puzzelvragen van alles te weten over het dorp van toen en nu.

Tijdcapsule

95 Jaar Pinksterfeesten betekent ook dat ’t Veld over vijf jaar het 100-jarig jubileum viert! “Deze mijlpaal is voor het kermiscomité een mooie aanleiding om dit jaar al iets bijzonders te doen. Samen met alle kinderen maken we een tijdcapsule, die we in het jubileumjaar 2028 - tijdens de kermis - weer open maken. Hiervoor hebben we alle kinderen gevraagd om een tekening te maken en/of een verhaal te schrijven over de kermis. Hoe beleef je de kermis nu? Wat vind je nu de leukste kermisattractie? Hoe ziet jouw coolste kermis er over vijf jaar uit? Welke vette attractie staat er dan op het kermisterrein? De kinderen kunnen helemaal los gaan: tekenen, schilderen, kleuren, schrijven... en hun creatie tijdens de kermis hoogstpersoonlijk in de tijdcapsule stoppen.” Aldus Sven Baas, voorzitter van het Pinksterkermis comité.

Programma Pinksterfeesten 2023

Irene Schouten verwacht aan start Ronde van ‘t Veld

De kermis start op vrijdagavond 26 mei met een Kinderdisco in café De Vriendschap. Op de muziek van DJ Koen kunnen alle kinderen van de basisschool zich uitleven op de dansvloer. Bovendien krijgt het muzikale talent uit onze dorpen de kans om zelf op het podium te staan. In samenwerking met De Zangfabriek wordt er een echte Mini-Talentenshow gehouden.

Zaterdag 27 mei staat de traditionele 10-Kamp op het programma. Op het terrein van Sportcentrum ’t Veld strijden 10 teams om de felbegeerde wisselbokaal. Voorafgaand aan deze stratenstrijd komt eerst de jeugd in actie tijdens de Voetbal-en Pré-10-Kamp, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Zondag 28 mei - eerste Pinksterdag - heeft het Pinkstercomité in samenwerking met de Dirck Rembrantsz Groep Scouting Niedorp een avontuurlijke Speurtocht uitgestippeld. De kinderen worden op allerlei manieren uitgedaagd om activiteiten en opdrachten uit te voeren. Daarna begint om 16:00 uur het Steenwerpen Open. Een spel voor jong en oud, waarbij het vooral draait om gezelligheid.

Op maandag 29 mei - tweede Pinksterdag - is het tijd voor het wieler spektakel. Wielrenners uit ’t Veld en omstreken komen in actie tijdens De Ronde van ’t Veld. Sven Baas: “We zijn heel trots dat we dit jaar zelfs het District Kampioenschap voor de Sportklasse en Amateurs mogen organiseren en tevens het Regionaal Kampioenschap voor Belofte en Elite vrouwen. Dit doen we in samenwerking met de KNWU, dus met officiële jury en tijdwaarneming. De inschrijving is in volle gang en ook schaatskampioen Irene Schouten wordt aan de start verwacht!” In ’t Veld wordt niet alleen gestreden om de winst, maar ook om mooie premies en de eer van het dorp en het publiek. Voor aanvang van de wielerronde mag eerst de jeugd het parcours testen tijdens de Dikke-banden-rugzak-race.

Na het fietsgebeuren wordt er rond de klok van vier uur gestart met het VK Krat Stapelen. Het kermiscomité daagt de kermisvierders uit om zoveel mogelijk kratten horizontaal te stapelen, waarbij het record staat op 38 kratten! ’s Avonds wordt afgesloten met Schietwedstrijden voor de jeugd van 10 t/m 16 jaar.

De kermis is van zaterdag tot en met maandag elke dag geopend vanaf 14:00 uur, en op maandag tussen 17:00 en 18:00 uur kunnen de kinderen tijdens het “Euro Uurtje” voor slechts 1 euro in de botsauto’s, zweef, vliegtuigjes en in de Extreme Ride. Nergens anders kun je zo goedkoop plezier beleven op de kermis. Als vanouds!

Pinksterkermis vlag

Het Pinksterkermis comité hoopt natuurlijk op mooi Pinksterweer, zodat iedereen - op het terras, in de tuin of langs de lijn - heerlijk kan genieten van alle activiteiten. En dat het liefst onder het Pinksterblauw van de kermisvlag. De Pinksterkermis vlag staat symbool voor de saamhorigheid, die door en met de kermis ontstaat. Iedereen kan deze unieke Pinksterkermis vlag bestellen via www.pinksterkermis.nl.

Voor elkaar & met elkaar

Het Pinkstercomité organiseert elk jaar op 100% vrijwillige basis de Pinksterfeesten in ’t Veld. Voor de financiering zijn zij volledig afhankelijk van de financiële steun van adverteerders, donateurs, sponsors en de gulle giften van de inwoners. Wil je een donatie doen, dan kun je een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL21 RABO 0377 6005 98 t.n.v. Stichting Pinkstercomité ’t Veld.