pear01bbb BorderMaker

Hoe het begon

Zes jaar geleden kwamen er een aantal mensen uit Nieuwe Niedorp bij elkaar die een nieuw evenement wilden opzetten. Iets nieuws in het dorp voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De activiteiten in het dorp waren meestal gericht op de jongere bewoners of weer juist voor de volwassenen. Het vieren van Halloween was in opkomst en achter de Dorpsstraat ligt een grote donkere boomgaard die uitermate geschikt is om een aantal duistere figuren te laten rondscharrelen.

Het grootste deel van de oogst is in oktober achter de rug en de familie Kater gaf toestemming voor een spooktocht door de boomgaard die voornamelijk vol staat met perenbomen. Angst + peer = Pear of Fear. De tocht der angsten kon van start.

De spooktocht begon met 46 enthousiaste vrijwilligers en 150 al even enthousiaste deelnemers. Door tussenkomst van corona zijn er twee jaren tussenuit gevallen maar de vijfde editie is dit jaar een feit. Aanstaande zaterdag barst het weer los in de boomgaard en er wordt groots ingezet. Vorig jaar waren de kaartjes razendsnel uitverkocht en het aantal bezoekers is dit jaar opgeschaald naar 250. De ruim 70 vrijwilligers zijn op dit moment hard aan het werk om er een geweldige tocht van te maken.

Thema

Dit jaar wordt er gewerkt met het thema ‘horror-movies’. In de jaren tachtig was het kijken van een horror film iets wat er bij hoorde. Je ging naar de videotheek om een videoband, en later een DVD, te huren en ging lekker een avondje griezelen op de bank. Figuren als Jason en Pinhead zorgden voor een zenuwslopende 90 minuten kijk ’plezier’.

Voor de spooktocht was het een bron van inspiratie om deze real-life movie-experience naar Nieuwe Niedorp te halen. Het zal voor velen een feest van herkenning zijn en ze gaan nog niet alles verklappen maar spectaculair gaat het zeker worden.

pear02 BorderMaker

Jubileum

Omdat het de vijfde editie van dit evenement is, wordt er feestelijk uitgepakt door Mr. Pear of Fear. Hij zal die avond ook persoonlijk aanwezig zijn, en als je het aardig vraagt mag je misschien met hem op de foto.

Dit jaar trakteert de spooktocht op vijf gratis entreekaarten in de vorm van een “Green ticket’. Dus vind jij een groen kaartje in de envelop, dan mag jij voor niks naar binnen. Bij de eerste 140 kaarten wordt een mooie sticker weggeven en op de avond zelf wordt er een t-shirt verloot. Wie jarig is, trakteert.

De adviesleeftijd is vanaf 12 jaar oud maar ook volwassenen zijn van harte welkom. Als je van films en griezelen houdt, is dit ‘the place to be’ op 14 oktober vanaf 20.00 uur.

Volg voor het laatste nieuws de tocht der angsten op Facebook en Instagram #pearoffear.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor 4 tijdsblokken zodat alle deelnemers een ultieme ‘horror’ ervaring kunnen beleven. De starttijden waaruit kan worden gekozen zijn: 20.00 uur, 20.30 uur, 21.00 uur en 21.30 uur.

Pear of Fear 5.0 Spooktocht op 14 oktober 2023, aanvang 20.00 uur Dorpsstraat 95, Nieuwe Niedorp De voorverkoop start op maandag 9 oktober en sluit op zaterdag 14 oktober om 15.00 uur.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij: Agrarisch centrum van der Bel, Dorpsstraat 38A, Nieuwe Niedorp. OP = OP