IMG 7899aa BorderMaker

Het is aftellen naar 2e Paasdag voor regionale toplopers en dorpsatleten, Dé klassieke Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp

Inschrijven voor de 5 km- en 10 km cross wedstrijd kan nog

Het is aftellen geblazen naar de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp. Op tweede paasdag, maandag 1 april, wordt de loop over de klinkers van de Dorpsstraat en de graspollen weer gehouden. Voor atleten die mee willen doen op het legendarische cross parcours, dat de deelnemers over 5 km of 10 km voert, is het wel noodzakelijk tevoren digitaal in te schrijven. Dit kan tot en met zaterdag 30 maart via www.paaspolderloop.nl

Het belooft die maandag goed loopweer te worden en vele honderden hardlopers hebben zich reeds ingeschreven. Oftewel: er ligt tweede paasdag een prachtige Paaspolderloop in het verschiet! Al meerdere (regionale) toppers hebben zich aangemeld voor de 49e editie van ons dorpsevenement dat al 52 jaar bestaat.

Regionale toplopers als Ronald Schröer, Tom Hoogeboom en Pepijn Smilda staan op tweede paasdag, maandag 1 april, aan de start van de Paaspolderloop. Maar ook andere bekende toppers verschijnen aan de startstreep. De klassieker onder de Noordkop-loopevenementen belooft weer een groots spektakel te worden.

“Afgelopen week nog een toezegging gehad. We hebben nu in ieder geval wel echt meerdere kleppers aan de start staan” aldus de voorzitter van de loop, Dave de Groot. “Waaronder Ronald Schröer (Egmond aan den Hoef), de winnaar van vorig jaar in 32:35 en werkzaam bij een van onze sponsoren, Oosterbaan. Ook Tom Hoogenboom (Warmenhuizen), is nu nog op hoogtestage in Kenia, dat belooft veel goeds. Tim Tesselaar (Den Helder) heeft vorige week nog een trainingsweek van 180km gedraaid. En Pepijn Smilda (Heerhugowaard),winnaar van de Oudejaarsdijkenloop van Aartswoud is ook aanwezig. Maar ook Joffre Hooijschuur (Anna Paulowna ), hij won afgelopen zondag nog de voorjaarsloop in Anna Paulowna in een tijd van 33:40”.

Of deze toptijden weer gelopen gaan worden op het selectieve (cross)parcours van de Paaspolderloop met z’n gras, dijkjes en klinkers is de vraag, maar dat het met zulke atleten aan de start snel zal gaan in Nieuwe Niedorp is een ding wat zeker is.

Wat is er mooier dan als meer of minder fanatieke wedstrijdloper of recreant in het zelfde wedstrijdveld in Nieuwe Niedorp te lopen als deze toppers. Door je tijdig op te geven stel je je plek aan de startstreep veilig. Inschrijven via www.paaspolderloop.nl kan tot en met uiterlijk 30 maart. Het is noodzakelijk vooraf in te schrijven.

Uiteraard is er aan iedereen gedacht en kan er net als andere edities ook gewandeld worden. Ieder jaar is dit weer een andere verrassende route die je over wandelpaden uit de omgeving van Niedorp voert die je wellicht nog niet eerder ontdekt had. De Jeugd bijt echter het spits af als het om hardlopen gaat. Zij hollen met de Paashaas, over een parcours van 250 meter of aansluitend op het 2 km parcours door het dorp. Waarna de snelle toppers staan te trappellen aan de start om aan de 5 km cross te beginnen . De 10 km cross vormt de afsluitende afstand van de dag en zal waarschijnlijk weer een heel spektakel worden met veel toppers en een lang lint recreanten door polder en dorp.

Dus we gaan weer als vanouds: Klinkers, Graspollen, Paaspolderhollen!

Voor meer info en inschrijving voor de cross wedstrijden bekijk onze website: www.paaspolderloop.nl

Tot ziens in Nieuwe Niedorp!